Χρήσιμες Συμβουλές

Διακόσμηση σπιτιού

Το να καταπιάνεσαι με τη διακόσμηση του σπιτιού, είναι ένα από τα πιο ευχάριστα και δημιουργικά πράγματα. Πόσο μάλλον αν η διακόσμηση αφορά το δωμάτιο για τα μικρά μας αγγελούδια.

Ειδικά αν έχετε μπει στη διαδικασία να αλλάξετε τη διακόσμηση για τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας που πλέον έχουν μεγαλώσει και το δωμάτιο τους δεν τους αντιιπροσωπεύει, τότε σίγουρα σκέφτεστε το κόστος και τα λεφτά που θα πρέπει να ξοδέψετε. Χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία (μιας και δεν υπάρχουν) μπορείτε με μικρές αλλαγές, όπως πχ. με διακοσμητικά κάδρα ή με αφίσες με τους αγαπημένους τους ήρωες, να φτιάξετε τη διάθεση τους.

Αλλά φυσικά αυτό που θα εξάψει τη φαντασία τους και θα απογειώσει τη διάθεση τους, είναι αυτό που αποτελεί και την πρώτη ύλη για το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας σας. Σίγουρα, ένα δωμάτιο με συγκεκριμένο θέμα θα βοηθήσει θετικά στην ψυχολογία τους, αρκεί να ταυτίζεται με την ιδιοσυγκρασία και το μοναδικό τους χαρακτήρα.

1024x600Διακόσμηση-σπιτιού

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν να ταξιδέψουν οι μικροί σας “πειρατές” σε θάλασσες μακρινές όπου θα παλέψουν με τα κύματα, ή να έχουν οι μικρές σας “πριγκίπισσες” το δικό τους ροζ παλάτι που θα τις κάνει πραγματικές βασίλισσες; Ή ίσως ο μικρός σας να ταξιδέψει σε μακρινές πόλεις με το λεωφορείο-κρεβάτι του; Θα μπορούσαν ακόμα τα παιδιά σας να φέρουν την παιδική χαρά στο δωμάτιο τους, όπου θα είναι σε θέση να φωνάξουν τους φίλους τους για να παίξουν και να βοηθηθούν να κοινωνικοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, έχουν υψηλότερους δείκτες IQ. Γι’ αυτό λοιπόν, καλλιεργήστε τη φαντασία τους ξεκινώντας απο το παιδικό τους δωμάτιο!