Χρήσιμες Συμβουλές

Πως να ανανεώσουμε το χώρο μας εύκολα και γρήγορα

Θέλω να ανανεώσω κάποιο χώρο του σπιτιού μου γιατί τον έχω βαρεθεί. Να τον βάψω σε κάποιο έντονο χρώμα, ή μηπως θα το μετανιώσω αργότερα;

Γενικά για τα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού, ισχύει ότι και για τα ρούχα. Ένα ρούχο σε έντονο χρώμα, πχ μωβ ή λαχανί, μπορεί να είναι εντυπωσιακό και να ξεχωρίζει. Είναι όμως, πιο δύσκολο στο να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα ρούχα μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα στους τοίχους. Ένα σαλόνι ή υπνοδωμάτιο με έντονο χρώμα στους τοίχους, σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό. Το πιθανότερο όμως είναι, οτι θα μας δυσκολέψει στην επιλογή των επίπλων και των υπόλοιπων διακοσμητικών αντικειμένων. Κι αν έχουμε ήδη τα έπιπλα και μετά βάψουμε τον τοίχο, ίσως τελικά το αποτέλεσμα να είναι “βαρύ” και να μη μας ικανοποιήσει.

Μια λύση λοιπόν, για να ανανεώσουμε το χώρο μας, είναι απλώς να προσθέσουμε κάποια διακοσμητικά αντικείμενα σε διαφορετικό χρώμα. Αν οι τοίχοι μας είναι σε λευκές, μπεζ, εκρού ή ανοιχτές παλ αποχρώσεις, θα είναι ευκολότερο για εμάς να προσθέσουμε κάποιες μικρές “πινελιές” οι οποίες θα ταιριάζουν. Με μερικά μαξιλάρια, κορνίζες, κουρτίνες, ένα χαλί ή κάποιο άλλο διακοσμητικό σε έντονα χρώματα, θα πετύχουμε να ανανεώσουμε εντελώς το χώρο μας, με μικρό κόστος και κόπο.

_0002_Πως-να-ανανεώσουμε-το-χώρο-μας-εύκολα-και-γρήγορα

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε οτι οι τοίχοι και τα έπιπλα μέσα σε ένα χώρο δεν είναι ανεξάρτητα αντικείμενα, αλλά συνυπάρχουν και για να είναι αρμονική αυτή η “συνύπαρξη” θα πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά η χρωματική τους ομοιομορφία!