Χρήσιμες Συμβουλές

Πως να βάψω το δωμάτιο μου

Η επιλογή των χρωμάτων είναι ίσως και το πιο δύσκολο αλλά και συνάμα το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της διαμόρφωσης του υπνοδωματίου.Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσουμε τι αισθήματα θέλουμε να μας προκαλεί ο προσωπικός μας χώρος, εάν θέλουμε ηρεμία και χαλάρωση ή χρώματα για πάθος και ένταση.

Πιο κάτω αναφέρονται τα βασικά συναισθήματα που που προκαλεί το κάθε χρώμα

Κόκκινο:το χρώμα του πάθους ,της κίνησης και ενέργειας.

Ροζ: της γαλίνης ,χαλάρωσης ,ισορροπίας.

Πορτοκαλί: προσδίδει οικειότητα,αυτοπεποίθεση,ευτυχία.

Κίτρινο: της αποφασιστικότητας,αισιοδοξίας ,διαλλακτικότητας

Πράσινο: είναι το χρώμα της χαλάρωσης,της ηρεμίας και ευεξίας

Καφέ: της σταθερότητας,οικειότητας και δίνει μία οικογενειακή ατμόσφαιρα στο χώρο.

Μοβ: είναι το χρώμα της δημιουργικότητας ,φαντασίας,διαίσθησης.

Γαλάζιο: Έμπνευση,αναζωογόννηση,επικοινωνία.

Μπλέ: δημιουργικότητα,ασφάλεια,έμπνευση.

Άσπρο: ψυχρότητα,μοναξιά,απομόνωση.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι σκούρα χρώματα θα πρέπει να επιλέγονται σε μεγάλα-ευρύχωρα δωμάτια αφού όπως είναι γνωστό μικραίνουν το χώρο ενώ τα ανοιχτά δίνουν βάθος και έκταση στο χώρο.

_0003_Πως-να-βάψω-το-δωμάτιο-μου
Μια άλλη πολύ καλή επιλογή είναι η διχρωμία.Δεν θπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρων και δίχνει χώρους με προσωπικότητα!Ομως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατι μπορει να απογειώσει αλλα μπορεί και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.Καλό θα ήταν η διχρωμία να αποτελείται απο μια σκούρα και απο μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση του ίδιου χρώματος.Η πιο σκούρα απόχρωση συνήθως καλύπτει τον τοίχο στο κεφαλάρι του κρεβατιού και το ανοιχτό τους υπόλοιπους τοίχους.

Μια καλή λύση θα ήταν να αγοράσετε μικρές ποσότητες απο τα χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο και να τις εφαρμόσετε σε μικρό μέρος του τοίχου,έτσι θα είστε σίγουροι πριν καταλήξετε σε αυτό που θα αγοράσετε.