Υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο: Tips για απλή και λιτή διακόσμηση!

Σε μια εποχή που όλα σχεδόν επιτρέπονται και η διακόσμηση δείχνει το πλουραλιστικό πρόσωπό της με ετερόκλητες τάσεις να συνδυάζονται μεταξύ τους, το υπνοδωμάτιο κάνει την επανάστασή του και πηγαίνει κόντρα στις νόρμες.

Ποιος να το περίμενε, αλήθεια, ότι το υπνοδωμάτιο θα γινόταν το «μαύρο πρόβατο» της διακόσμησης και αντί για πλούσιες υφές, λαμπερά υλικά, έντονα χρώματα και υπερβολές τάσσεται υπέρ της λιτότητας με μονοχρωματικές επιλογές, φυσικά υλικά, όπως π.χ. λινό ή βαμβάκι, απαλά χρώματα, υπόλευκα και παστέλ, αδρές επιφάνειες από φυσικά ξύλα, λιτή διακόσμηση με τα εντελώς απαραίτητα – ένα απλό κρεβάτι, μια ξύλινη πολυθρόνα, απλά φωτιστικά-γλόμποι, όλα στην ασκητική εκδοχή τους.

Η χρήση του χώρου γίνεται πρωταγωνιστής χωρίς περιττές λεπτομέρειες να σας αποπροσανατολίζουν από το πιο σημαντικό πράγμα μέσα σε αυτό το χώρο: την ξεκούρασή σας.

Σε μια μονοκατοικία ή σε ένα εξοχικό σπίτι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ή να φτιάξετε χτιστά έπιπλα μέσα στο δωμάτιο, π.χ. τη βάση του κρεβατιού, τα κομοδίνα, τα ράφια, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη γεωμετρία του χώρου.

Tip 1: Τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέξτε βαμβακερά μονόχρωμα χαλιά που είναι δροσερά και αντίστοιχα βαμβακερές κουβέρτες και κουβερλί για το κρεβάτι.

Tip 2: Οι ρίγες είναι must το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν κυριαρχούν χωρίς ανταγωνισμό. Επιλέξτε λινά σεντόνια με φαρδιές ρίγες, που ξεκουράζουν το βλέμμα.

Tip 3: Οι λευκές ελαφριές κουρτίνες αφήνουν τον αέρα να περνάει και δεν διακόπτουν την ηρεμία του χώρου. Με μια σωστή επιλογή των πραγμάτων που θα βάλετε στον χώρο, μπορείτε να βάλετε στόρια από μπαμπού συνδυάζοντας τα με ένα ξύλινο αντικείμενο, π.χ. κομοδίνο από ξεπλυμένα ξύλα θαλάσσης.