Κουζίνα Χρήσιμες Συμβουλές

6 τρόποι να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας, σε λιγότερο από 1 ώρα

Θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση της κουζίνας σας και δεν έχετε αρκετό χρόνο; Σας παρουσιάζουμε 6 τρόπους που χρειάζονται λιγότερο από 1 ώρα!

  1. Αναχρωματίστε τις κούπες σας

Πλύνετε και καθαρίστε καλά τις κούπες ώστε να μην έχουν υπολείμματα ή λίπη. Περάστε από επάνω ένα στρώμα ειδικού χρώματος για γυαλί. (Στο εμπόριο θα βρείτε με 1,5€ περίπου). Αφού στεγνώσει καλά, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και σχεδιάστε ο,τιδήποτε σας αρέσει!

  1. Χρωματίστε τις ξύλινες κουτάλες σας

Βυθίστε τα ξύλινα αξεσουάρ της κουζίνας σας σε ειδική βαφή με λαμπερά χρώματα. Μόλις στεγνώσει η βαφή περάστε μια επιφάνεια με ειδικό σπρέι, ώστε να είναι ασφαλή όταν θα έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.

  1. Φτιάξτε τη δική σας λίστα super-market

Θα χρειαστείτε λίγο σπάγκο, 2 μικρά γαντζάκια για τον τοίχο και ένα μικρό ρολό με χαρτί χειροτεχνίας. Περάστε τον σπάγκο ανάμεσα απ’ το ρολό, στερεώστε τις 2 άκρες στα γαντζάκια και that’s all! Κρατήστε σημειώσεις για τα ψώνια της εβδομάδας και κόψτε εύκολα και γρήγορα το χαρτί, μόλις το χρειαστείτε!

  1. Προσθέστε έξυπνο χώρο στο ψυγείο

Ποιος σας είπε ότι τα μαγνητάκια που αγοράζουμε κατά καιρούς έχουν χρήση μόνο για να πιάνουν τους λογαριασμούς μας; Δημιουργήστε τα δικά σας μαγνητάκια χρησιμοποιώντας μικρές κονσέρβες που ήδη έχετε στο ράφι σας. Θα χρειαστείτε απλούς μικρούς μαγνήτες και λίγη κόλλα. Μεταμορφώνονται σε έξυπνες μικρές μολυβοθήκες, θήκες σημειώσεων και ό,τι άλλο φαντάζεστε εσείς!

  1. Καν’ τε τα σκουπίδια και το νεροχύτη σας να μυρίζουν όμορφα

Θα χρειαστείτε λίγο αποσταγμένο λευκό ξύδι, μερικές φέτες λεμονιού/lime και μία φόρμα για cupcakes. Κόψτε σε μικρές φέτες το λεμόνι και το lime και προσθέστε λευκό ξύδι. Βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι να παγώσουν. Ρίξτε ένα στη σακούλα με τα σκουπίδια σας και εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές. Για το νεροχύτη, ρίξτε ένα μέσα στο σωλήνα προσθέστε μαγειρική σόδα και ρίχνετε ζεστό νερό για περίπου ένα λεπτό. Προσοχή! Μην δοκιμάσετε να τα φάτε!

  1. Προσθέστε πράσινο στην κουζίνα σας

Χρησιμοποιώντας μικρές φόρμες για κέικ, μικρά μεταλλικά κασπώ, μπορείτε να φτιάξετε έναν μικρό κήπο στην κουζίνα σας. Φυτέψτε αρωματικά φυτά και χρησιμοποιήστε τα φρέσκα, στη μαγειρική σας. Κρεμάστε τα κάτω από τα ντουλάπια ή δημιουργήστε μια μικρή πράσινη γωνιά, ειδικά για αυτά!