Γραφείο

Χρωματικοί συνδυασμοί που δίνουν ενέργεια στο γραφείο

Το χρώμα, έχει πολύ μεγάλη επίδραση στη νοητική μας λειτουργία σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίων. Η ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος, επηρεάζει τη διάθεσή μας αλλά και την παραγωγικότητά μας. Σύμφωνα με ειδικούς, τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα αλλά και μεταξύ τους συνδυασμοί μας γεμίζουν ενέργεια και μας ηρεμούν.Για αίσθηση θηλυκότητας και ρομαντισμού στο γραφείο σας προτιμήστε το ροζ παστέλ και ανοιχτό μπεζ. Συνδυάστε με διακοσμητικά λευκού ή μπεζ χρώματος εάν βάψετε ροζ τον τοίχο σας.

Ένας κλασικός συνδυασμός που χαρίζει ζωντάνια και έντονο χαρακτήρα στο γραφείο σας, είναι αυτός του κίτρινου και του πράσινου. Μπορείτε να ενισχύσετε την αντίθεση με ζωηρά χρώματα, αλλά μην υπερβάλλετε στη διακόσμηση του χώρου με έντονες αποχρώσεις.

Πολυτέλεια και κομψότητα αποπνέει ο συνδυασμός του μπλε ραφ και σιέλ, ενώ για ηρεμιστική επίδραση στην ψυχολογία σας χρησιμοποιήστε σκούρο μπλε ή μπλε, εξισορροπώντας του με τόνους του μπεζ. Για πιο unisex χαρακτήρα χρησιμοποιείστε σκούρα έπιπλα και δώστε τους τοίχους τόνους του ροζ και του σμαραγδί.

Ενδιαφέρουσα οπτική αντίθεση αλλά και αίσθηση χαλαρότητας δίνουν οι ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί αλλά και η απόχρωση της μέντας σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι.

Ο πιο πολυτελής χρωματικός συνδυασμός, είναι αυτός του κόκκινου με το χρυσό. Εκτοξεύει την ενέργειά σας στα ύψη ενώ το χρυσό εξισορροπεί για να υπάρχει γήινο ύφος στο γραφείο σας.