Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

3 συμβουλές για να φαίνεται το σαλόνι σας μεγαλύτερο

Γυρνώντας σπίτι από μια δύσκολη ημέρα, ξαπλώνετε στον καναπέ του σαλονιού σας και παρατηρείτε πως το σπίτι είναι πολύ «βαρύ». Θεωρείτε πως όλα τα έπιπλα είναι στοιβαγμένα και η ατμόσφαιρα είναι πολύ φορτισμένη.Υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τις υπάρχουσες συνθήκες με 3 απλά βήματα.

1. Χρησιμοποιείστε φωτεινά χρώματα

Για να φαίνεται ο κάθε χώρος του σπιτιού μας μεγαλύτερο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο χρώμα που θα έχουν οι τοίχοι, οι κουρτίνες, τα παράθυρα, τα χαλιά, ακόμη και τα διακοσμητικά. Όσο πιο ανοιχτά χρώματα, τόσο περισσότερο δίνεται η αίσθηση στο ανθρώπινο μάτι πως υπάρχει χώρος. Το λευκό χρώμα είναι must, ιδιαίτερα σε διακοσμητικά, χαλιά αλλά και κουρτίνες.

2. Αποφύγετε τα ογκώδη έπιπλα

Αν τοποθετήσετε στο ήδη μικρό σας σαλόνι ένα μεγάλο σύνθετο τότε θα κλείσετε ακόμη περισσότερο το χώρο. Όλα τα έπιπλά σας, θα πρέπει να είναι μικρά ώστε να αφήνουν το βλέμμα σας να διαχέεται μέσα στον ανάλογο χώρο. Μην τοποθετήσετε πολλά μικρά αντικείμενα (πχ βοηθητικά τραπεζάκια) γιατί και με αυτόν τον τρόπο, δίνετε την αίσθηση του όγκου στο χώρο.

Διαλέξτε τη βάση τηλεόρασης που ταιριάζει στο σαλόνι σας, εδώ.

3. Τοποθετήστε καθρέφτες!

Οι καθρέφτες είναι το αντικείμενο κλειδί για τους μικρούς χώρους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τέλος ενός διαδρόμου για να δώσουν την αίσθηση της συνέχειας στο χώρο, στο σαλόνι ώστε να αντανακλούν ακόμη και τις πρωινές ακτίνες του ήλιου αλλά και σε όποιο άλλο σημείο του σπιτιού σας ταιριάζει. Δείτε τη συλλογή με τους καθρέφτες μας, εδώ και εδώ.