Σαλόνι

Ιδέες διακόσμησης για όσους αγαπούν τη μουσική

Πολλοί από εσάς, επιστρέφετε στο σπίτι και ανοίγετε το ράδιο, τον υπολογιστή, το tablet, ακόμη και το πικάπ και βάζετε μουσική. Είναι ένας άλλος τρόπος χαλάρωσης μετά από μια κουραστική ημέρα. Τον τελευταίο καιρό, οι δίσκοι ήρθαν ξανά στη μόδα, τα πικάπ ξεσκονίστηκαν, τα CD αρχειοθετήθηκαν ξανά και οι κασέτες βρήκαν τρόπο να ξαναακουστούν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα στοιχεία για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το αγαπημένο σας hobby.

Αλλάξτε το κλασικό μοντέλο της βιβλιοθήκης και παίξτε με ράφια σε διαφορετικά ύψη (για δίσκους, CDs και βιβλία) αλλά και διαφορετικά χρώματα: γκρι για τους δίσκους, λευκό για τα βιβλία ή μπλε για τους δίσκους, κίτρινο για CDS, κόκκινο για τα βιβλία κ.ο.κ. Μην ξεχνάτε τις μικρές λεπτομέρειες με θέμα τη μουσική, αξεσουάρ σε σχήμα μουσικό κλειδί, βιβλία και λευκώματα, συλλεκτικές αφίσες θα δώσουν άλλη… νότα(!) στη διακόσμησή σας. Αν δεν ξέρετε που να τοποθετήσετε τον – κάπως ογκώδη – ενισχυτή σας, δοκιμάστε να τον χρησιμοποιήσετε σαν side table. Τοποθετήστε επάνω ένα κερί, ένα-δυο βιβλία και έχετε επιπλέον «ενίσχυση» στη διακόσμηση και στη μουσική.

Φτιάξτε μια σύνθεση στον τοίχο με δίσκους. Τοποθετήστε τα εξώφυλλα από τα αγαπημένα σας άλμπουμ – γιατί το περιεχόμενο το χρειάζεστε – σε ουδέτερες κορνίζες και φτιάξτε μια μουσική έκπληξη στον τοίχο σας. Αν πιάνουν τα χέρια σας και σας αρέσουν τα DIY projects, επιχειρήστε να ντύσετε μια μικρή συρταριέρα με φύλλα παρτιτούρας χρησιμοποιώντας την τεχνική του decoupage. Αν πάλι όχι, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο πληθώρα από αυτοκόλλητα τοίχου ή επίπλων σχετικά με τη μουσική, ή ακόμη και να σχεδιάσετε εσείς κάτι και να σας το τυπώσουν εκείνοι. Για παράδειγμα το όνομα σας, με μουσικά σχήματα, νότες, και ό,τι άλλο δημιουργεί η φαντασία σας.

Τέλος, τι ποιο σημαντικό από ένα μουσικό όργανο. Ενα πιάνο, ένα τσέλο, μια βιόλα, μια κιθάρα μην τα κρύβετε – εκτός αν υπάρχει πολυκοσμία και πρέπει να τα προστατέψετε. Τοποθετήστε τα έτσι μέσα στον χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμα σε εσάς κάθε στιγμή αλλά να αποτελούν και ένα δυνατό στοιχείο της διακόσμησής σας.