Υπνοδωμάτιο Χρήσιμες Συμβουλές

8 συμβουλές για καθαρό στρώμα

Η καθαριότητα του στρώματος είναι μία σοβαρή υπόθεση ώστε να έχετε έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να διατηρείτε το στρώμα σας καθαρό από ακάρεα, σκόνη και μικρόβια.

1. Αφήνουμε το στρώμα να αερίζεται κάθε φορά που αλλάζουμε σεντόνια
2. Κάθε 6 μήνες γυρίζουμε το στρώμα μας (δεξιά – αριστερά / πάνω – κάτω / μπρος – πίσω). Με αυτόν τον τρόπο το βοηθούμε ώστε να μη χάσει το σχήμα του και την ελαστικότητά του.
3. Εάν έχετε τη δυνατότητα το αφήνετε για μερικές ώρες στο ήλιο.
4. Ψεκάστε το στρώμα με ένα βιολογικό προϊόν κατά των ακάρεων
5. Χρησιμοποείστε βαμβακερό κάλυμμα κάτω από τα σεντόνια για να επιτρέπει το στρώμα να αναπνέει, να συγκρατεί την υγρασία, τη σκόνη και να μη μουχλιάζει!
6. Σκουπίζετε συχνά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα.
7. Χρησιμοποιείτε ένα απορρυπαντικό ενζύμων. Τα ένζυμα είναι πολύπλοκες οργανικές ενώσεις πρωτεϊνικής φύσης που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά, βοηθώντας στη διάσπαση δύσκολων λεκέδων, όπως αυτοί από γρασίδι και αίμα. Τα προϊόντα χωρίς ένζυμα είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένους τύπους λεκέδων. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό και περάστε το στρώμα και από τις δύο πευρές με ένα πανί. Αφήστε το να στεγνώσει καλά στον ήλιο. Προσοχή: Προχωρήστε σε αυτή τη διαδικασία αφού το έχετε τινάξει καλά ή το έχετε καθαρίσει με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν χρειάζεται να το μουσκέψετε, κάντε απλώς μεγάλες κάθετες ή οριζόντιες κινήσεις.
8.Για να καθαρίσετε λεκέδες που δεν θυμάστε από που προήλθαν στο στρώμα, επιλέξτε ένα καθαριστικό με βάση το ξύδι ή το λεμόνι. Ψεκάστε επάνω στο λεκέ, αφήστε το για λίγο και βάλτε επάνω του ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό για τα πιάτα. Μην τρίβετε τους λεκέδες γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο θα απλώσετε περισσότερο τη βρωμιά. Για λεκέ από αίμα, ρίξτε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ απευθείας επάνω στο λεκέ. Αφήστε το να αφρίσει και καθαρίστε το με καθαρό πανί και χλιαρό νερό. Σκουπίστε καλά και αφήστε το να στεγνώσει.

Διαλέξτε το στρώμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μέσα από μια μεγάλη γκάμα εδώ.