Εξωτερικός Χώρος

Πωλείται το ονειρικό σπίτι του Tom Ford στο Μεξικό

Το ονειρικό σπίτι του διάσημου σχεδιαστή μόδας, θα περιμέναμε να βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Αντί για αυτό, έχει επιλέξει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του σε ένα τεράστιο ράντσο στο Νέο Μεξικό. Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Ταντάο Άντο, το «Σέρο Πέλον», όπως λέγεται, συνδυάζει τον μινιμαλισμό με την πολυτέλεια.

Ο διάσημος σχεδιαστής δεν διάλεξε τυχαία αυτό το ονειρικό ράντσο στο Μεξικό, μιας και έχει ρίζες από εκεί, ενώ ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αγοράσει το συγκρότημα, όταν έφυγε από καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, το 2004. Στο εν λόγω ράντσο μάλιστα, έχουν γυριστεί και πολλές ταινίες όπως το Silverado και το Wild Wild West, ενώ το κόστος συντήρησης του συγκροτήματος είναι τεράστιο. Ίσως και αυτός να είναι και ένας λόγος ότι εδώ και ένα χρόνο ο διάσημος σχεδιαστής ψάχνει καινούργιο αγοραστή, πουλώντας το ράντσο του έναντι 75 εκατ. δολαρίων.

Η έκτασή του είναι τεράστια, καθώς υπάρχει ακόμη και ελικοδρόμιο! Το σπίτι είναι φωτεινό που αντικατοπτρίζεται στην πισίνα ενώ ο σχεδιασμός του σε παραπέμπει σε μουσείο. Το προσωπικό του κτιρίου, τα γραφεία του ιδιοκτήτη και του υπεύθυνου, βρίσκονται σε 2 ξενώνες οι οποίοι αποτελούν ένα ξεχωριστό κτήριο πίσω από την κύρια οικία.

Το ράντσο διαθέτει κινηματογράφο, πισίνα, γήπεδο του τένις, ράντσο για 8 άλογα και 2 γήπεδα ιππασίας. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν θέα στην πισίνα. Αυτό όμως που κάνει πραγματικά μοναδικό το σπίτι, είναι η θέα και η τοποθεσία που είναι χτισμένο. Το συγκρότημα είναι στο σφυρί εδώ και αρκετό καιρό μιας και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα η τοποθεσία δεν ελκύει πλέον τους υποψήφιους αγοραστές.