Υπνοδωμάτιο Χρήσιμες Συμβουλές

Tips για ένα καθαρό και αφράτο στρώμα!

Ο ύπνος είναι αυτό που αναζητάμε όλοι στο τέλος μιας κουραστικής αλλά και μιας όμορφης ημέρας. Πολλές φορές όμως δεν τον ευχαριστιόμαστε. Μια από τις αιτίες είναι η καθαριότητα του στρώματος. Στο τέλος κάθε εβδομάδας πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια από το στρώμα, αλλά και να διατηρούμε το στρώμα καθαρό! Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Πρέπει να παραμένει πάντα σε καλή φόρμα, καθαρό και αφράτο ώστε να ξεκουραζόμαστε αποτελεσματικά.

Μόλις αλλάξετε σεντόνια, αφήστε το στρώμα χωρίς να το στρώσετε για 1 – 2 ώρες. Σκουπίστε το προσεκτικά πιέζοντας σταθερά όλη την επιφάνειά του. Τα ακάρεα σκόνης αγαπούν το ζεστό περιβάλλον όπως το κρεβάτι. Σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οφείλουμε να βγάζουμε το στρώμα στο μπαλκόνι και να το εκθέτουμε στον ήλιο και στον αέρα. Το φως το ήλιου λειτουργεί σαν ένα φυσικό απολυμαντικό. Όπως τα μαξιλάρια που ανανεώνονται εάν τα αφήσουμε στο φως του ήλιου έτσι και τα υλικά του στρώματος επανέρχονται σταδιακά, εάν είχαν μαζέψει κάποιου είδους υγρασία.

Αν διαπιστώσετε υγρασία και κακοσμία στο στρώμα χρησιμοποιείστε σόδα! Η μαγειρική σόδα λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις μυρωδιές και απορροφά μέρος της υγρασίας. Αρκεί μια επίστρωση στην επιφάνεια του στρώματος την οποία θα αφήσετε να ενεργήσει 1-2 ώρες. Έπειτα, καθαρίζετε σχολαστικά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό μικρό βουρτσάκι.

Με την ίδια διαδικασία, μπορούμε να απομακρύνουμε και λεκέδες οι οποίοι προέκυψαν στο στρώμα μας. Αρχικά απορροφούμε όση περισσότερη υγρασία γίνεται με μια πετσέτα ή ένα χαρτί και στη συνέχεια απλώνουμε μαγειρική σόδα.

Ανάλογα τον τύπο του στρώματος που έχετε (Μονής όψης, διπλής κτλ), το γυρίζετε κατά μήκος, κατά πλάτος αλλά και ανάποδα (αν είναι εφικτό), ώστε τα υλικά να μην πιέζονται συνεχώς. Επαναλάβετε τη διαδικασία ανά 2 εβδομάδες περίπου.

Με συχνή φροντίδα, το στρώμα μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο καιρό και να μένει πάντα αφράτο και καθαρό!