Μπάνιο Χρήσιμες Συμβουλές

Πως θα κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο!

Το μπάνιο, στα περισσότερα σπίτια είναι ο πιο μικρός χώρος. Πολλές φορές οι περισσότεροι σκέφτονται πως «αν αλλάξω σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα δω είναι να έχει μεγάλα μπάνια». Μπορείτε με απλά τρικ να κάνετε το μικρό μπάνιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο!

1. Βαλ’τε χρώμα!
Τα ανοιχτά χρώματα, δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου! Προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και όχι σκούρα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα καθώς αυτά κλείνουν το χώρο!

2.Αλλάξτε την κουρτίνα!
Εάν χρησιμοποιείτε κουρτίνα στο ντους ή στην μπανιέρα σας, αλλάξτε την με γυάλινες πόρτες. Είναι η καλύτερη επιλογή αν το μπάνιο σας θέλετε να δείχνει μεγαλύτερο καθώς δίνουν την ψευδαίσθηση πως ο χώρος συνεχίζεται.


3.Προσθέστε λευκό!

Τα σκουρόχρωμα πλακάκια μπορεί να είναι μοντέρνα αλλά δεν βοηθούν στο χώρο. Προτιμήστε λευκά πλακάκια ή έστω ανοιχτόχρωμα και παίξτε με λίγα σκούρα εάν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιο σχέδιο.

4.Καν’ τε τα όλα χρήσιμα!
Εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους βάζοντας για παράδειγμα ράφια πάνω από την τουαλέτα.

5.Φωτίστε!
Μην βασίζεστε αποκλειστικά στο φωτισμό από την οροφή. Βάλτε απλίκες, θα δώσετε άλλη αίσθηση στο χώρο.

6.Μην φτιάχνετε υπερβολικά πολλούς αποθηκευτικούς χώρους
Αν τα υπερβολικά ογκώδη ντουλάπια σας είναι γεμάτα με μπουκαλάκια σαμπουάν ήρθε η ώρα να παρέμβετε. Κρατήστε αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά και τα υπόλοιπα πετάξτε τα ή αποθηκεύστε τα.

7.Βάλτε παντού καθρέφτες
Ο καθρέφτης πάνω από το νιπτήρα είναι κάτι δεδομένο. Αλλά γιατί να τον περιορίσετε εκεί; Βάλτε καθρέφτη αντί για πλακάκια και θα δείτε το χώρο να μεγαλώνει εκπληκτικά!