Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

Γεμίστε το σπίτι εύκολα, με θετική ενέργεια!

Πολλές φορές μπαίνουμε στο σπίτι μας και νιώθουμε «εγκλωβισμένοι» από την αρνητική ενέργεια ή αισθανόμαστε ότι το σπίτι είναι πολύ μπουκωμένο. Με μικρές αλλαγές μπορούμε να ανανεώσουμε τον αέρα του σπιτιού, να φέρουμε θετικά συναισθήματα και να διώξουμε την αρνητική ενέργεια!

Η καθημερινότητα μπορεί να βελτιωθεί με μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να δείτε διαφορά στην ενέργεια του σπιτιού αλλά και στη διάθεσή σας!

1. Στοπ στην ακαταστασία!
Πολλές φορές η θετική διάθεση και ενέργεια οφείλεται στην ακαταστασία. Καθαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε και απομακρύνετε παλιά αντικείμενα που πλέον δεν σας είναι χρήσιμα! Επιστρέψτε ένα αντικείμενο στην αρχική του θέση αφού το χρησιμοποιήσετε και θα δείτε πως το σπίτι θα παραμένει πιο εύκολα συμμαζεμένο χωρίς πολύ κούραση.

2. Νερό!
Το τρεχούμενο νερό στο σπίτι, λέγεται ότι φέρνει τύχη και θετική ενέργεια. Αγοράστε ένα μικρό και οικονομικό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό το οποίο θα στολίσει υπέροχα το χώρο.

3.Βαλ’τε φυτά!
Τα φυτά μέσα στο σπίτι βοηθούν την κίνηση του τσι και την καλή ενέργεια. Προτιμήσετε μεγάλα φυτά όπως κρίνα και μπαμπού. Αντίθετα τα ψεύτικα λουλούδια είναι πηγή αρνητικής ενέργειας.

4.Προσθέστε μωβ και πράσινο
Κατά το φενγκ σούι, τα χρήματα «πέφτουν» όπου υπάρχει μωβ και πράσινο! Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία σε διάφορα σημεία του σπιτιού!

5.Ανοιχτοί χώροι!
Μην μπλοκάρετε το οπτικό πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα με ογκώδη αντικείμενα. Εάν έχετε τοποθετήσει καθίσματα ή καναπέδες με την πλάτη σε σημεία εισόδου και εξόδου, μπλοκάρετε τη ροή της θετικής ενέργειας! Η αίσθηση ανοιχτωσιάς βοηθάει πολύ το μάτι και στη θετική αύρα.