Χρήσιμες Συμβουλές Χωρίς κατηγορία

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο έπιπλο για μικρά παιδιά

Ένα σπίτι πρέπει απαραίτητα να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, ειδικά όταν μένουν σε αυτό άτομα που διανύουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Τα παιδιά έχουν άγνοια κινδύνου τις περισσότερες φορές ή τον αντιλαμβάνονται βάσει της διαισθητικής τους ικανότητας. Η αντίληψή τους όμως δεν έχει εξασκηθεί ακόμη. Για κάτι που φαινομενικά δείχνει αθώο, όπως για παράδειγμα ένα έπιπλο, τα παιδιά μπορεί να μη καταλαβαίνουν τον όποιο κίνδυνο.

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Nate Berkus, που αναλαμβάνει τη διακόσμηση των σπιτιών των σταρ, απέκτησε πριν 2 χρόνια ένα κοριτσάκι. Η κόρη του δεν επηρέασε τη ζωή του ως προς τη δουλειά του αλλά τον έκανε να είναι πιο προσεκτικός σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί του. Με μία κίνησή της, η κόρη του κατάφερε να σπάσει το τραπεζάκι του σαλονιού το οποίο ήταν με τζάμι. Η μικρή δεν έπαθε το παραμικρό αλλά προκάλεσε την αναστάτωση και το φόβο από τα γυαλιά που διασκορπίστηκαν. Τα τραπεζάκια αυτά μπορούν να υπάρχουν σε κάθε σπίτι και σε διαφορετικές γωνιές του.

Σε αναφορά στη New York Times, μελέτη κέντρου καταναλωτών των ΗΠΑ έδειξε πως περισσότερα από 143.000 παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών επισκέφθηκαν τα επείγοντα στα νοσοκομεία μετά από σοβαρά ατυχήματα που προκλήθηκαν στο σπίτι από τραπεζάκια με τζάμι.

Στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 στα 7 ατυχήματα με μικρά παιδιά, συμβαίνουν από αιχμηρά αντικείμενα ή από γυαλί. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στα πράγματα με τα οποία ασχολείται ένα παιδί και μην αμελείτε να προστατέψετε ακόμη και την παραμικρή γωνία που δεν πήγαινε το μυαλό σας ότι θα μπορούσε να χτυπήσει το μικρό σας αγγελούδι.