Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

5 βασικοί κανόνες διακόσμησης για τη συγκατοίκηση!

Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να συγκατοικήσετε με τον άνθρωπο, που ίσως είναι ο άνθρωπος της ζωής σας, το άλλο σας μισό. Στο σπίτι αυτό θα μοιραστείτε στιγμές μαζί χωρίς κανέναν άλλο, θα ζείτε την καθημερινότητά σας αλλά θα υποδέχεστε τους φίλους και τους συγγενείς σας.

Ο καθένας όμως, έχει διαφορετικό γούστο. Ο χώρος που θα βρίσκεστε και οι 2 μαζί θα πρέπει να έχει στοιχεία και από τους 2. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν περιπτώσεις που σε έναν θα αρέσει κάτι και στον άλλο όχι. Θα πρέπει να συγκατοικήσετε… χωρίς να «σκοτωθείτε» επειδή ένας από τους 2 θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του στον άλλο.

Δείτε παρακάτω βασικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε τη φωλίτσα σας:

1) Μην το διακοσμήσετε όλο!

Αυτό είναι η ιδανική λύση! Συγκατοικήστε πρωτού διακοσμήσετε όλο το σπίτι. Έτσι θα καταλάβετε τις ανάγκες σας. Σε τέτοιες περιτπώσεις τα ζευγάρια οδηγούνται σε κοινές και πρακτικές λύσεις διακόσμησης! Όταν ένα σπίτι είναι πλήρως εξοπλισμένο και βιαστικά διακοσμημένο το πιθανότερο είναι να υπάρξουν προβλήματα στην πορεία.

2) Ξεκαθαρίστε το γούστο σας στο σύντροφό σας

Στην αρχή της συγκατοίκησης ή των σχέσεων, πάντα κάνουμε υποχωρήσεις. Λάθος! Εκφράστε από την αρχή το προσωπικό σας γούστο και έτσι θα αποφύγετε τις μετέπειτα παρεξηγήσεις. Μη διστάζετε να εκφράσετε ανοιχτά τη γνώμη σας!

3) Διαπραγματεύσεις!

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία ίσως να μην θέλετε να κάνετε να κάνετε υποχωρήσεις. Κάντε μια λίστα και οι δύο με αυτά που θέλετε στο σπίτι οπωσδήποτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια. Αν πχ ο σύντροφός σας θέλει να παίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι (ναι είναι πολύ σύνηθες αυτό στους άνδρες πια) και δεν θέλετε αυτό να γίνεται στο σαλόνι, διαμορφώστε έναν κατάλληλο χώρο ειδικά γι’αυτό.

4) Συμβιβασμός!

Δεν μπορεί να συγκατοικήσουν δύο άνθρωποι χωρίς να υπάρχουν υποχωρήσεις. Δύο διαφορετικοί κόσμοι πρέπει να συμπορευτούν. Το στιλ του καθενός μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά χρειάζεται σεβασμός. Πχ αν ένας θέλει έναν βελούδινο καναπέ, ο άλλος μπορεί να το δεχτεί αλλά να διαλέξει το χρώμα.

5) Budget – Λειτουργικότητα

Πριν αποφασίσετε να επιπλώσετε το σπίτι, μιλήστε για το budget, για το πόσα χρήματα διαθέτει ο καθένας, για να μην γίνουν μετά παρεξηγήσεις. Επειτα σκεφτείτε τι χρειάζεστε ώστε το σπίτι να είναι λειτουργικό. Να κάνει την ζωή σας πιο άνετη. Περιττά αντικείμενα και μεγάλα έπιπλα σε έναν μικρό χώρο είναι πάντα απαγορευτικά.