Υπνοδωμάτιο Χρήσιμες Συμβουλές

Πως να διαλέξετε σωστό φωτισμό στην κρεβατοκάμαρα

H κρεματοκάμαρά σας, είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο φωτισμός, μετά το σωστό στρώμα, είναι το 2ο σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε για το χώρο. Είναι πολύ σημαντικό το φως στο χώρο αυτό, να μην προέρχεται μόνο από μία πηγή καθώς έτσι δεν θα μπορείτε να χαλαρώσετε.

Λάμπες με ζεστό φωτισμό.
Επιλέξτε για το δωμάτιο λάμπες που βγάζουν κίτρινο φως για μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Ιδανικός φωτισμός είναι και αυτός που απαιτεί 1-2 λεπτά από τη στιγμή που θα ανοίξετε το διακόπτη ώστε να φτάσει στη μέγιστη απόδοση φωτισμού.

Διακόπτης
Εάν στο δωμάτιο έχετε τον κλασσικό διακόπτη τότε μια καλή λύση για πιο ήπιο φωτισμό είναι να τον αλλάξετε με ντίμερ. Το δωμάτιο είναι χώρος χαλάρωσης αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να υπάρχει πιο έντονο φως. Αν μέσα στο υπνοδωμάτιο σας, βρίσκεται και το γραφείο σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε πιο λευκές λάμπες.

Επιλέξτε παραπάνω από μια πηγή φωτισμού
Εκτός από το βασικό φωτιστικό που έχει το υπνοδωμάτιό σας, τοποθετήστε μερικά ακόμα μικρότερα φωτιστικά στα κομοδίνα ή σε άλλα σημεία του δωματίου. Για να χαλαρώνετε μια λάμπα των 60 watt είναι ό,τι πρέπει.

Κρυφός φωτισμός
Ο κρυφός φωτισμός είναι επίσης μια καλή λύση αν θέλετε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο χώρο του υπνοδωματίου. Αυτού του είδους ο φωτισμός «μαλακώνει» τις γραμμές του δωματίου και αναδεικνύει καλύτερα το χώρο και τα έπιπλα. Βάλτε κρυφό φωτισμό στα σημεία που θέλετε να αναδείξετε περισσότερο.