Παιδικό Δωμάτιο

Προετοιμάστε σωστά το σπίτι πριν γεννηθεί το μωρό

Ένα σπίτι χρειάζεται ειδική προετοιμασία όταν έρχεται ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι. Όλοι οι νέοι γονείς, μετά τα συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης έχουν άγχος για το λόγο ότι θέλει ειδική φροντίδα και προσαρμογή.

Ακόμη και αν έχετε προνοήσει για τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται το μωρό, πρέπει να δώσετε την ίδια προσοχή στους χώρους του σπιτιού που θα ζήσει το νέο μέλος. Οι παρακάτω συμβουλές έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του.

Βεβαιωθείτε για την πλήρη ασφάλεια των χώρων

Όταν θα ξεκινήσει το μωρό να κάνει τα πρώτα του βήματα, ακόμη και μπουσουλητά, θα πρέπει να ελέγξετε να μην βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο επικίνδυνα αντικείμενα. Φροντίστε να κλείσετε σε κάποιο ντουλάπι που δεν θα μπορεί να ανοίξει το μωρό τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα που έχουν μέσα τους επικίνδυνα χημικά.

Προετοιμάστε το χώρο για τους καλεσμένους σας

Είναι πολύ πιθανό, τον πρώτο καιρό της επιστροφής σας στο σπίτι από το μαιευτήριο, να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου συγγενικού ή φιλικού προσώπου. Για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και σας πιάσει πανικός, ετοιμάστε το χώρο φιλοξενίας του προσώπου αυτού και οργανωθείτε με οτιδήποτε θα μπορούσε να χρειαστεί: από τα καθαρά σεντόνια μέχρι τη δική του οδοντόβουρτσα και τις πετσέτες.

Απαλλαγείτε από τα μικρόβια

Τα περισσότερα μικρόβια, συσσωρεύονται σε περιοχές που δεν έχετε φανταστεί. Ο νεροχύτης στην κουζίνα από όλα τα υπολείμματα φαγητών, το σφουγγάρι των πιάτων, οι επιφάνειες κοπής, το χερούλι του ψυγείου είναι μερικές από τις επιφάνειες που χρειάζονται συχνότερο καθάρισμα καθώς είναι και αυτές που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Απολυμάνετε αυτές τις περιοχές, ώστε να αποστηρώνετε τα σκεύη του μωρού σας σε πιο καθαρό μέρος.


Αναδιαμορφώστε την κουζίνα σας

Κοιτάξτε ξανά τον πάγκο και τα ντουλάπια σας και σκεφτείτε ποιες από τις συσκευές που άλλοτε χρησιμοποιούσατε μπορούν πια να κατέχουν πρώτη θέση στην κουζίνα σας. Προφανώς και θα θέλετε κοντά σας την καφετιέρα σας, όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε για λίγο καιρό τις λιγότερο χρήσιμες συσκευές, με εκείνες που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μωρού σας.

Οργανώστε το πλυντήριο

Σύντομα θα διαπιστώσετε, ότι το μικρό σας αγγελούδι έχει την τάση να δημιουργεί έναν κακό χαμό από…άπλυτα ρούχα! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να οργανώσετε εκ νέου το πλυντήριο σας ώστε η διαδικασία να είναι πιο εύκολη, πρακτική και λιγότερο χρονοβόρα. Αγοράστε ένα μεγαλύτερο καλάθι για τα άπλυτα, βάλτε συχνότερα πλυντήριο ώστε να μην υπάρχει χαμός ή δεν προλαβαίνετε με το σίδερο και την τοποθέτηση τους στις ντουλάπες, προετοιμαστείτε κατάλληλα για τους δύσκολους λεκέδες, αγοράζοντας τα κατάλληλα απορρυπαντικά.

Αντιμετωπίστε την καθημερινή βρωμιά

Ενα καθαρό, λαμπερό και τακτοποιημένο σπίτι δεν μοιάζει ποτέ όπως παλιά, όταν υπάρχουν μέσα μπόμπιρες, για αυτό και οι περισσότερες μαμάδες τρέχετε συνέχεια με την σκούπα στο χέρι. Για τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα πανί με μικροϊνες το οποίο είναι περισσότερο απορροφητικό από ότι για παράδειγμα το χαρτί κουζίνας, ενώ είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά καθημερινά. Για τα σκουπίδια, χωρίστε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα σε ξεχωριστούς κάδους και διατηρήστε το χώρο σας καθαρό, φροντίζοντας παράλληλα το περιβάλλον.