Εξωτερικός Χώρος

Το χρυσό σπίτι του Donald Trump, αξίας… 88.000.000$

Είναι ένα από τα πλουσιότερα και διασημότερα ζευγάρια στον κόσμο. Κατοικούν στο κοσμοπολίτικο Manhattan, σε 3 ορόφους ενός ουρανοξύστη με θέα στο ωραιότερο πάρκο της Νέα Υόρκης. Το Central Park. Η αξία του διαμερίσματος ξεπερνά τα 88.000.000$.

Είναι διακοσμημένο με χρυσό 24 καρατίων και εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο. Σχεδιασμένο από τον τον Angelo Donghia με έμπνευση από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ’ που έζησε περίπου στα μέσα του 17ου αιώνα και επηρέασε πάρα πολύ τη Γαλλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος σχεδιαστής έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «ο Saint Laurent των καναπέδων» και συνήθιζε να λέει: «Πρέπει να νιώθετε πάντα πως αυτό που σας περιτριγυρίζει είναι ελκυστικό…και ότι και εσείς οι ίδιοι είστε ελκυστικοί».

Η πολυτέλεια και ο πλούτος επικρατούν σε κάθε χώρο του σπιτιού. Οι τοιχογραφίες θυμίζουν περισσότερο παλάτι παρά ένα απλό σπιτικό. Κάθε αντικείμενο στο χώρο έχει επιλεγεί με πολύ προσοχή. Σε πολλά σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το Ελληνικό στοιχείο, με Ελληνικά μαρμάρινα βάζα τα οποία λατρεύει ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, χρυσά αγάλματα που παρουσιάζουν Ελληνικές θεότητες και μορφές, ενώ το κυριότερο Ελληνικό στοιχείο είναι στο ταβάνι του κυρίως σαλονιού. Θεοί από την Ελληνική μυθολογία σε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία.

Δεν υπάρχει τίποτα στο χώρο που να μην έχει επιλεγεί με προσοχή και με δαπάνη πολλών χρημάτων. Ακόμα και τα πατώματα, οι τοίχοι, οι κολώνες, τα ταβάνια, τα φωτιστικά είναι πανάκριβα και πολύ εντυπωσιακά.

Τόσο στην τραπεζαρία όσο και στο σαλόνι οι χώροι είναι στρωμένοι με ανάγλυφα χαλιά. Τα πατώματα είναι παντού μαρμάρινα και ο χώρος έχει διακοσμηθεί έξυπνα με γυάλινα τραπέζια για να φαίνεται λίγο πιο «άδειος». Ο μικρός Barron, μοναχογιός του Donald Trump θα παίξει με ψεύτικα λιοντάρια, αλλά και πολυτελή χλιδάτα παιχνίδια. Ο ουρανοξύστης που διαμένει ο Trump με την οικογένειά του, ανήκει στον ίδιο και είναι γνωστός ως «Trump Tower». Η «γειτονιά» έχει ιδιωτική ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο ενώ δίπλα του βρίσκονται καταστήματα πολυτελείας όπως Tiffany and Co., Harry Winston, Bergdorf Goodman, και Louis Vuitton. Το Trump Tower χρησιμοποιήθηκε ως το φανταστικό σπίτι του Wayne Enterprises στην ταινία The Dark Knight Rises.