Υπνοδωμάτιο Χρήσιμες Συμβουλές

Ο εύκολος τρόπος να οργανώσετε σωστά τη ντουλάπα σας!

Η οργάνωση της ντουλάπας είναι μια διαδικασία που όλο την αναβάλουμε! Κάθε 2 χρόνια πρέπει να κάνουμε βαθύ καθαρισμό της ντουλάπας γιατί υπάρχουν σίγουρα πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε, καταλαμβάνουν χώρο και μπορούμε να πετάξουμε!

Αρχίστε από το μηδέν!

Ξεκινήστε αρχικά από τα ρούχα που φοράτε καθημερινά. Τακτοποιήστε τα ομοιόμορφα. Μια όμορφη και στυλιζαρισμένη ντουλάπα είναι ό,τι καλύτερο για να βρίσκετε πάντα τα πράγματά σας! Στη συνέχεια βρείτε τα ρούχα που έχετε – σίγουρα – καταχωνιασμένα στα πίσω ή στα πάνω ράφια. Δοκιμάστε τα και αν δεν σας κάνουν, διπλώστε τα ομοιόμορφα και χαρίστε τα σε μια οργάνωση η οποία το έχει πραγματικά ανάγκη.

Ο τρόπος να δείχνει η ντουλάπα οργανωμένη είναι να πετάξετε όλες τις κρεμάστρες που δεν ταιριάζουν και να κρατήσετε αυτές που μοιάζουν περισσότερο. Συμπλήρωσε με κρεμάστρες του είδους που κρατήσατε. Φαίνεται απλό, αλλά δίνει ένα συνεκτικό στυλ στην ντουλάπα. Αυτό βολεύει περισσότερο αν δεν έχετε ντουλάπα αλλά βεστιάριο τοίχου.

Εάν ο χώρος είναι μειονέκτημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βαλίτσα τους καλοκαιρινούς μήνες, και μέσα σε αυτή να βάλετε τα παλτό που καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Οργανώστε ανά είδος και χρώμα

Είναι ο ευκολότερος τρόπος να βρίσκετε πάντα αυτό που θέλετε! Είναι αισθητικά ομορφότερο, και λιγότερο χαοτικό.

Εάν έχετε τον ανάλογο χώρο, καν’ τε το ίδιο με τις τσάντες και τα αξεσουάρ. Για τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα επιλέξτε δίσκους ή δεντράκια ώστε να τα βρίσκετε και να τα προβάρετε εύκολα. Στο εξωτερικό συνηθίζεται να αποθηκεύουν και τα παπούτσια στη ντουλάπα. Εάν υιοθετείται και εσείς αυτόν τον τρόπο τότε τακτοποιήστε τα παπούτσια ανάλογα με το είδος και τη συχνότητα χρήσης.

Ένα έξυπνο tip είναι να επενδύσετε σε μια οικονομική βιβλιοθήκη και να έχετε εκεί άμεσα διαθέσιμα όλα τα ζευγάρια παπουτσιών σας.

Το βασικό για την οργάνωση της ντουλάπας είναι να γνωρίζετε πάντα τι βρίσκεται μέσα σε αυτή. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να βάζετε στη θέση του ό,τι χρησιμοποιείτε. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά γλιτώνετε πολύ από τον χαμένο χρόνο!