Σαλόνι

Αρνητική ενέργεια στο σπίτι; Όχι πια!

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει σε προλήψεις που αφορούν τη γρουσουζιά και την κακοτυχία. Τέτοιου είδους προλήψεις υπάρχουν πολλές. Μην ανοίγεις ομπρέλα μέσα στο σπίτι, ή μην περάσεις κάτω από ανοιχτή σκάλα κλπ… Άλλες είναι ευρέως γνωστές και άλλες όχι. Οι προλήψεις προκύπτουν πολλες φορές και από καταστάσεις που δεν είναι σωστό να γίνονται σε κάποιους χώρους για την αποφυγή ατυχημάτων. Με την πάροδο του χρόνου και από «στόμα σε στόμα», οι ερμηνίες και η αρχική ιδέα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Υπάρχουν ωστόσο και αθώα φαινομενικά αντικείμενα που προκαλούν κακή τύχη, αρνητική ενέργεια ή και κακή ψυχολογική διάθεση.

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Ακόμη και μέσα στο σπίτι μας!

Πράσινο χρώμα: Θεωρείται το χρώμα της φύσεως και της ζωής. Από το 1700 όμως, έχει αποδοθεί κάτι αρνητικό για αυτό το χρώμα καθώς χρησιμοποιήθηκε το χημικό στοιχείο «αρσενικό» στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο για να δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο τοξικό!

Σπασμένα ρολόγια: Είναι ένα εξαιρετικά κακό σημάδι για ένα σπίτι σύμφωνα με το φενγκ σούι. Δημιουργεί αίσθηση ακαταστασίας και χάους. Λένε επίσης πως εάν ένα φαινομενικά χαλασμένο ρολόι χτυπήσει έπειτα από πολύ καιρό είναι πολύ κακός οιωνός.

Μαύρες πόρτες: Εάν κοιτάει μια μαύρη πόρτα οπουδήποτε αλλού πέρα από το Βορρά είναι κακή τύχη.

Κενές κουνιστές καρέκλες από μπαμπού: Οι Ιρλανδοί πιστεύουν βαθιά, πως οι άδειες κουνιστές καρέκλες μέσα στο σπίτι προσκαλούν τα κακά πνεύματα, ακόμα κι αν εσείς τις θεωρείτε εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο.

Αγκαθωτά ή «νεκρά» φυτά: Ένα ακανθώδες φυτό σαν τον κάκτο πιστεύεται ότι φέρνει κακή τύχη, αλλά ένα τριαντάφυλλο είναι μια ιδανική επιλογή με θετική ενέργεια. Αντικαταστήστε το με ένα φυτό εσωτερικού χώρου, που αντέχει στο χρόνο. Ως κακή τύχη θεωρείται και ο «θάνατος» ενός φυτού μέσα στο σπίτι από λειψυδρία.

Παλιά ημερολόγια: Δεν είναι σωστό να κρεμά κανείς ένα καινούριο ημερολόγιο πριν ξεκινήσει το έτος στο οποίο αναφέρεται, αλλά κακή τύχη φέρνει και ένα παλιό ημερολόγιο που ξεχάσατε να πετάξετε. Επίσης, το να βρίσκεται σε λανθασμένη ημερομηνία γεμίζει με αρνητική ενέργεια το χώρο σας.

Οι καθρέφτες: Ένας σπασμένος καθρέπτης ισοδυναμεί με 7 χρόνια γρουσουζιάς! Λέγεται ότι δεν πρέπει να κρατάμε σε καμία περίπτωση στο σπίτι μας, έναν καθρέπτη ο οποίος έχει και το παραμικρό ράγισμα και πως αν τοποθετείται απέναντι από το κρεβάτι ενός ζευγαριού, δημιουργεί προβλήματα στη σχέση.

Σπασμένα σερβίτσια: Στο φενγκ σούι τα καλά σερβίτσια συμβολίζουν την οικονομική άνεση και αν τρώτε από ραγισμένα πιάτα, τότε είναι σαν να ανοίγετε την πόρτα στα οικονομικά προβλήματα και την κακοτυχία!