Οργάνωση Συμβουλές

Εξαφανίστε τον πάγο από την κατάψυξη σε χρόνο μηδέν!

Πολλές φορές το ψυγείο “μαζεύει” πάγο στο πίσω μέρος ή συσσωρεύεται πολύς στην κατάψυξη. Αυτό χρειάζεται απόψυξη και καλό θα ήταν να γίνεται ειδικά τις πρώτες ημέρες που εμφανίζεται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν πρέπει να αφήσετε το ψυγείο χωρίς ρεύμα για πολύ ώρα.

Εμείς σας έχουμε ένα εύκολο tip, και γρήγορο που θα ξεπαγώσετε το ψυγείο ή τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.

Αρχικά, βγάζετε το ψυγείο από την πρίζα. Στην συνέχεια θα αλείψετε ή θα ψεκάσετε το σημείο με πάγο εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήστε το λίγη ώρα και θα δείτε αμέσως τον πάγο να εξαφανίζεται.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να μην δημιουργείτε;
Διαβάστε στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου σας, ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία. Το ψυγείο, εάν είναι σχετικά άδειο δεν χρειάζεται να δουλεύει “στο φουλ”. Υπάρχουν ειδικά σημεία στο ψυγείο για κάθε είδος τροφίμων.
Μην αφήνετε την κατάψυξη για πολύ ώρα ανοιχτή και προσέξτε να μην στάζουν επιπλέον νερά από τρόφιμα τα οποία βάζετε μέσα.
Ειδικότερα για τη συντήρηση, προσέξτε να μην ακουμπάνε στην πλάτη του ψυγείου, σακούλες, μπουκάλια ή οτιδήποτε άλλο περιέχει μέσα.