Διάσημα σπίτια

H Demi Moore πουλάει το ρετιρέ της στο Manhattan

Η διάσημη ηθοποιός αποφάσισε να αποχεραιτίσει την υπέροχη θέα του Central Park από το μοναδικό διάμερισμά της στην κορυφή του Μανχάταν. Το αποικιοκρατικού ρυθμού ρετιρέ, το οποίο η Ντέμι Μουρ είχε αγοράσει με τον τότε σύζυγό της, Μπρους Γουίλις, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και περιήλθε αποκλειστικά στην κατοχή της μετά το διαζύγιο του ζευγαριού, περιλαμβάνει 6 υπνοδωμάτια, 6 μπάνια, 2 κουζίνες, μια μεγάλη τραπεζαρία και ξεχωριστό δωμάτιο υπηρεσίας στους τρεις ορόφους τους.

Επιπλέον, διαθέτει ασανσέρ, ιδιωτική ταράτσα, μεγάλες περιμετρικές βεράντες, αίθουσα ψυχαγωγίας, βιβλιοθήκη (η έκταση της οποίας ξεπερνά τα 25 τ.μ.) αλλά και δική του σοφίτα. Η τελευταία, μάλιστα, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου ορόφου του διαμερίσματος ενώ η διάσημη ηθοποιός συνήθιζε να την παραχωρεί στους φιλοξενούμενούς της.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί να απολαμβάνει την άνεση ενός τεράστιου καθιστικού 100 τ.μ. το οποίο μάλιστα προσφέρει συγκλονιστική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Κι επειδή η θέα από ψηλά μπορεί να τον ζαλίσει, θα μπορεί να χαλαρώσει στη διώροφη μεζονέτα, την οποία η ηθοποιός πουλάει… πακέτο με το ρετιρέ, αλλά και στον κοινόχρηστο κήπο και το κέντρο άθλησης του κτιρίου στο ισόγειο του.

Όσο για την εξαιρετικά υψηλή τιμή του; Η ηθοποιός και το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την αγοραπωλησία κρίνουν ότι τα 75.000.000$ είναι φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς ότι το κτίριο Σαν Ρέμο θεωρείται ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα του Μανχάταν μιας και είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Emery Roth. Κι όχι μόνο αυτό: το κτίριο αποτελεί μόνιμη κατοικία πολλών άλλων διάσημων σταρ, όπως η Νταϊάν Κίτον, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και ο Μπόνο των U2, από τους οποίους ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί να δανειστεί… λίγη ζάχαρη σε μια ώρα ανάγκης.

Με βάση τα παραπάνω μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο που η διάσημη ηθοποιός θέλει να εγκαταλείψει το υπέροχο υπερπολυτελές ρετιρέ της, ωστόσο, η ίδια δηλώνει ότι ειδικά μετά το χωρισμό της από τον Άστον Κούτσερ, δεν περνούσε αρκετό χρόνο σε αυτό.