Γραφείο

Rainbow rooms – Δωμάτια με μοναδικό χαρακτήρα!

Ισως να «φταίνε» οι ιστορίες τους που έχουν πάντοτε χαρακτήρες με ιδιαίτερη γοητεία. Ισως να «φταίει» το ύφος με το οποίο είναι γραμμένα ή η πένα που τα υπογράφει βάζοντας όλη της τη μαεστρία.

Οπως και να έχει τα βιβλία έχουν ολοένα και σπουδαιότερο ρόλο στη ζωή μας. Μας συντροφεύουν, μορφώνουν το μυαλό και το πνεύμα μας, ανοίγουν τους ορίζοντες μας και μας ταξιδεύουν και καταφέρνουν ακόμα και μέσα από μια μόνο αράδα, ένα στίχο να μας ενθουσιάσουν, να μας χαροποιήσουν ή να μας συγκινήσουν βαθιά.

Για όσους αγαπούν το διάβασμα, τα βιβλία έχουν το δικό τους ξεχωριστό χώρο μέσα στο σπίτι, που τα βάζει σε πρώτο πλάνο και αυτός δεν είναι άλλος από τη βιβλιοθήκη που κάποτε διακοσμούνταν με δεκάδες άσχετα αντικείμενα, όπως τα σουβενίρ και οι κορνίζες.

Σήμερα, είναι πιο όμορφη, πιο προσεγμένη και κομψή από ποτέ. Μοιάζει με έργο τέχνης που καθορίζει τη γενικότερη αισθητική του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Για το λόγο αυτό οι διακοσμητές φροντίζουν να βρίσκουν διαρκώς καινούριους και ευφάνταστους τρόπους για να την ανανεώσουν και να επαναπροσδιορίσουν το στιλ της.

Μια από τις πιο αγαπητές προ -τάσεις τους είναι τα λεγόμενα «rainbow rooms», δηλαδή τα δωμάτια που θυμίζουν κάτι από ουράνιο τόξο.

Παρότι αναφέρονται σε δωμάτια ή χώρους (rooms) το συγκεκριμένο αισθητικό αποτέλεσμα προκύπτει έπειτα από μια διακοσμητική παρέμβαση στη βιβλιοθήκη. Τα βιβλία που γεμίζουν τα ράφια της ξεφεύγουν από την τυχαία τοποθέτηση και ακολουθούν ένα βασικό κριτήριο: την ομοιομορφία.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν την τοποθέτηση των βιβλίων ανά απόχρωση, σαν να γίνεται μια κωδικοποίηση. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πράγματι εμπνευσμένο ένα ουράνιο τόξο, ανάλογα πάντοτε και με τα χρώματα των εξώφυλλων των βιβλίων που διαθέτει ο καθένας.

Το στιλ των «rainbow rooms» δίνει στη βιβλιοθήκη ιδιαίτερο χαρακτήρα και γεμίζει το χώρο με θετική ενέργεια. Τα χρώματα προκαλούν χαρά, προσθέτουν μια νότα κεφιού ακόμα και σε ένα χώρο που άλλοτε θεωρούνταν αδιάφορος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα χρώματα θέλετε και επίσης να τοποθετήσετε τα βιβλία με την κατεύθυνση που επιλέγετε εσείς, είτε οριζόντια είτε κάθετα.

Η τάση των «rainbow rooms» έχει άλλο ένα πλεονέκτημα, πέρα από το εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα: η διακόσμηση των βιβλίων ανά χρώμα είναι πρακτική αφού κανείς είναι πιθανό να μην θυμάται τον τίτλο ενός βιβλίου, αλλά να έχει χαραχθεί στη μνήμη του το χρώμα κι επίσης, δεν κουράζει στο μάτι.