Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

3 λόγοι για να μη φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Γυρνώντας σπίτι από τη δουλειά, ή από τη βόλτα πολλές φορές το πρώτο πράγματα που θέλετε να κάνετε, είναι να πιείτε ένα νερό, να αφήσετε τα ψώνια στην κουζίνα και όχι να βγάλετε τα παπούτσια σας! Υπάρχουν όμως 3 βασικοί λόγοι που θα σας κάνουν να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια!

1. Μεταφορά βακτηρίων
Το πάτωμα και ακόμη περισσότερο τα χαλιά ειδικά στους χώρους εκτός σπιτιού έχουν χιλιάδες βακτήρια. Ειδικότερα οι δρόμοι στην πόλη έχουν εκατομμύρια βακτήρια. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, έδειξε πως κατά μέσο όρο καθημερινά έχουμε στα παπούτσια μας περίπου 450.000 βακτήρια μέχρι και το βακτήριο E.coli το οποίο «μαγνητίζεται» στα παπούτσια ύστερα από την επίσκεψή σας σε δημόσιες τουαλέτες! Γιατί να τα μεταφέρετε όλα αυτά στο σπίτι σας;

2. Καταστροφή πατωμάτων
Τα ξύλινα πατώματα όσο πιο συχνά λερώνονται τόσο πιο συχνά πρέπει να καθαρίζονται, κάτι που φυσικά δεν κάνει πολύ καλό. Τα ψηλά παπούτσια με τακούνι είναι ακόμη ένας εχθρός των πατωμάτων καθώς μπορεί να τα γρατζουνίσουν ή να αφήσουν σημάδια.

3. Σκεφτείτε την υγεία σας
Οι επιστήμονες τονίζουν πως είναι καλό για τα πόδια σας να περπατάτε ξυπόλητοι ή με κάλτσες μέσα στο σπίτι. Οι μυς στις πατούσες δυναμώνουν και έτσι είναι πιο δύσκολο να τραυματιστούν.

Τέλος, τα παπούτσια μεταφέρουν σκόνη και τοξίνες μέσα στο σπίτι, που ενώνονται με τον αέρα και χειροτερεύουν την ποιότητα αέρα που έχετε μέσα στο σπίτι σας. Οι τοξίνες υπάρχουν σε μέρη που μπορεί να μην το περιμένετε, όπως σε πάρκα με γρασίδι, στα πατώματα εταιριών και σε δημόσια κτίρια.