Διακόσμηση

Ιδέες για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το σημαντικότερο στοιχείο της εορταστικής διακόσμησης και συνήθως το επίκεντρο του σαλονιού μας. Ο στολισμός του θα πρέπει να μας φέρνει χαρά και νοσταλγία για όλες τις όμορφες στιγμές του χρόνου. Γι’ αυτό δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, αλλά εντυπωσιακές ιδέες.

Για τη συγκεκριμένη διακόσμηση του σπιτιού το μόνο που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι η διάθεση και η καρδιά σας! Είναι η ιδανική αφορμή για να κάνετε κάτι όμορφο και δημιουργικό με τον σύντροφο ή και τα παιδιά.

Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μπορείτε να παίξετε με πολλά και έντονα χρώματα. Προσοχή όμως! Ομαδοποιήστε τα κατά το στολισμό ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι κιτς. Εάν προτιμήσετε μπάλες με έντονα χρώματα, αποφύγετε τα χρωματιστά λαμπάκια καθώς το αποτέλεσμα θα είναι ίσως πολύ…φανταχτερό!

Για πολύχρωμους στολισμούς μπορείτε να επιλέξετε λευκά δέντρα, με λευκό φωτισμό καθώς τα χρώματα θα αναδειχθούν πολύ πιο εύκολα και όμορφα.

Για έναν πιο μίνιμαλ και φινετσάτο στολισμό δέντρου, επιλέξτε λευκό χρώμα το οποίο θα το συνδυάσετε με το χρυσό. Πολλοί θεωρούν ότι το κόκκινο είναι ένα ιδανικό χρώμα, αλλά το λευκό και το χρυσό είναι πιο εντυπωσιακά και πιο αριστοκρατικά.

Υπάρχουν αμέτρητα στυλ και επιλογές για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα στολίδια και παιχνίδια για ένα μοναδικό δέντρο. Εάν το δέντρο σας είναι λευκό επιλέξτε ζαχαρωτά, καραμέλες και cupcakes για μια πιο γλυκιά και Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μην φοβηθείτε να προσθέσετε ογκώδη στολίδια επάνω στο δέντρο. Μην βάλετε 1, αλλά ούτε 10. Σκεφθείτε πόσα στολίδια έχετε από πέρυσι, πόσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τι θα θέλατε να ανανεώσετε. Παρακάτω θα βρείτε πολλές και διαφορετικές ιδέες, για πολύχρωμα, μίνιμαλ και όχι μόνο δέντρα!