Διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα τα στολίδια φαίνονται και από το διάστημα!

Τις γιορτές όλοι λίγο πολύ θα στολίσουμε το σπίτι μας ώστε να μπούμε στο πνεύμα των ημερών. Όπως όμως και να έχετε στολίσει το σπίτι σας, η NASA έχει τον τρόπο να το δει από το διάστημα!

H NASA αποκάλυψε πως ο νυχτερινός φωτισμός σε όλο τον πλανήτη λάμπει κατά 25% περισσότερο τις ημέρες των εορτών και ειδικότερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στις μεγάλες πόλεις μάλιστα όπως η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ η αύξηση του νυχτερινού φωτισμού υπερβαίνει το 30%!

Μέσα από αυτή την παρατήρηση φαίνεται πως στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ οι άνθρωποι στολίζουν πολύ τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το έχουμε δει άλλωστε σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αμερικάνικες ταινίες. Γείτονες να ανταγωνίζονται για το ποιος θα στολίσει περισσότερο το σπίτι του πράγμα που όπως αποδεικνύεται και από τη NASA είναι και η πραγματικότητα.

Κάτι παρόμοιο παρατηρείται και στις πόλεις της Μέσης Ανατολής κατά την περίοδο του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Εκείνες τις ημέρες παρατηρείται πολύ μεγαλύτερη λάμψη από το διάστημα λόγω του ότι οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται τη νύχτα για να φάνε με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερα φώτα αναμμένα. Στη Σαουδική Αραβία ο φωτισμός είναι πολύ πιο έντονος κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, ενώ τα φώτα στην Τουρκία είναι λίγο πιο αδύναμα. Αυτό που προκύπτει από όλο αυτό είναι πως στη Σαουδική Αραβία οι άνθρωποι είναι πιο συντηρητικοί ενώ στην Τουρκία λίγο πιο χαλαροί.