Οργάνωση

3 απλοί τρόποι για να κρύψετε ή να διακοσμήσετε το καλοριφέρ σας!

Η όψη του καλοριφέρ σε πολλούς, δε βοηθά στη συνολική εικόνα του καθιστικού ή κάποιου άλλου χώρου, ειδικά εάν πρόκειται και για παλαιότερης χρονολογίας πολυκατοικία. Υπάρχουν 3 απλές λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να βελτιώσετε την εικόνα του χώρου σας. Με ποιο τρόπο; Κάνοντας το καλοριφέρ χρήσιμο!

1. Βαψ’τε το!
Εάν η θέση του είναι τέτοια που δεν είναι δυνατό να κρυφτεί και η όψη του δε βοηθά στην εικόνα του σαλονιού ή άλλου χώρου, μπορείτε να το ενσωματώσετε με πολύ κομψό τρόπο. Βαψ’τε το το ίδιο χρώμα με τον τοίχο σας. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα πλαίσιο περιμετρικά του σώματος ή ένα ράφι στο επάνω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο έχετε ταυτόχρονα και την ευκαιρία να κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο και να βάλετε διακοσμητικά αντικείμενα που θα κερδίσουν τα βλέμματα!

2.Κρύψτε το!
Μπορείτε να κρύψετε εξ’ ολοκλήρου το καλοριφέρ σας είτε με κάποιο κάλυμμα θερμαντικού σώματος, είτε με κάποια δική σας κατασκευή ώστε να αξιοποιήσετε όλο τον υπόλοιπο χώρο πάνω από το καλοριφέρ. Έχετε πάντοτε στο νου σας όμως να υπάρχουν σημεία διάτρητα ώστε να μπορεί η ζέστη να διαχέεται στο χώρο.

3. Διακοσμήστε το!
Εάν για παράδειγμα το καλοριφέρ σας, είναι πίσω από τον καναπέ ή το κρεβάτι σας με την κατάλληλη διακόσμηση μπορείτε πραγματικά να το μεταμορφώσετε! Μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο και να φτιάξετε ένα ράφι, ή να διακοσμήσετε το χώρο περιμετρικά του καλοριφέρ. Αμέσως το σημείο θα αποκτήσει άλλη εμφάνιση!

Δείτε παρακάτω ιδέες, με το πως μπορείτε να μεταμορφώσετε το καλοριφέρ σας: