Συμβουλές

5 έξυπνες ιδέες για να μην πετάξετε τα άδεια βάζα

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε έξυπνα τα καπάκια από τα άδεια βαζάκια μαρμελάδας. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο εντυπωσιακές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Βάσεις για κεριά
Φτιάξτε υπέροχες βάσεις για κεριά χρησιμοποιώντας καπάκια από βαζάκια μαρμελάδας. Βάψτε τα καπάκια σε χρώμα της επιλογής σας. Στη συνέχεια κολλήστε γύρω-γύρω κορδέλα ή δαντέλα και βάλτε το κεράκι σας στη μέση ακριβώς.

Σουβέρ
Κόψτε στρογγυλά κομμάτια φελλού που να χωράνε ακριβώς μέσα στα καπάκια σας. Κολλήστε τον φελλό στο καπάκι και διακοσμήστε γράφοντας διάφορες λέξεις και φράσεις.

Θήκη για χαρτομάντιλα
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος από το καπάκι σας και ανοίξτε την ίσα-ίσα ώστε να χωράνε να περάσουν μέσα από αυτή τα χαρτομάντιλά σας.

Μπουκαλάκια για σαπούνι
Κάντε μια τρύπα στο καπάκι ώστε να περάσει το πάνω μέρος με το σωληνάκι από το παλιό σας μπουκαλάκι σαπουνιού. Κολλήστε το πάνω στο καπάκι με πιστόλι σιλικόνης περνώντας πρώτα μέσα από την τρύπα το σωληνάκι.

Φτιάξτε μίνι τάρτες
Κόψτε το ζυμάρι σας στο μέγεθος που έχει το καπάκι σας και βάλτε τη ζύμη μέσα στο καπάκι. Προσθέστε ό,τι υλικά θέλετε και ψήστε κανονικά. Τα καπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μίνι ταψάκια.