Οργάνωση

5 ιδέες για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο!

Εάν αγχώνεστε με τον διαθέσιμο χώρο που έχετε στην κουζίνα, μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείτε έξυπνα και να εκμεταλλευτείτε ό,τι μέχρι στιγμής νομίζατε πως δεν μπορούσατε!
1. Δημιουργήστε χώρο επάνω από τα παράθυρα!
Είτε πρόκειται για το χώρο της κουζίνας είτε για κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού, μπορείτε να δημιουργήσετε νέους χώρους αποθήκευσης, τοποθετώντας ένα απλό ράφι επάνω από τα παράθυρα. Αυτόματα, δημιουργείτε χώρο για μπωλ, διακόσμηση, ή έγγραφα (εάν επρόκειτο για γραφείο) τα οποία δεν χρειάζεστε! Για περισσότερη οργάνωση, χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης ώστε να κρατήσετε τα αντικείμενα καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα.

2. Προσθέστε ράφια κάτω από τα ντουλάπια
Εάν η κουζίνα σας είναι σε μικρότερο χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε μία εύκολη κατασκευή και να στηρίξετε γυάλινα ράφια κάτω από 2 ντουλάπια. Το αποτέλεσμα γίνεται σχεδόν αόρατο εάν τα ντουλάπια ταιριάξουν απόλυτα με το συνδυασμό του γυαλιού.

3. Κρεμάστε μια στήλη εργαλείων
Μια στήλη εργαλείων για τα σκεύη και τα κουζινικά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα, είναι μια καλή λύση εάν έχετε πρόβλημα χώρου. Είναι εύκολα προσβάσιμα όταν τα χρειάζεστε και εάν τα τοποθετήσετε με συγκεκριμένο τρόπο, αποτελεί αυτόματα και είδος διακόσμησης!

4. Κρατήστε τα πράγματα οργανωμένα
Χρησιμοποιώντας ομοιόμορφα υφασμάτινα κουτιά με ετικέτες, έχετε όλα όσα χρειάζεστε με μία κίνηση. Τα κουτιά δείχνουν το χώρο οργανωμένο, συμμαζεμένο και εσείς μπορείτε γρήγορα να έχετε πρόσβαση σε όσα έχετε αποθηκεύσει!

5. Προσθέστε «μαγικά συρτάρια»
Χρησιμοποιώντας συρτάρια με ειδικά ξύλα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε κατά μέγεθος τα κουζινικά είδη, τις κατσαρόλες, ακόμη και τα πιάτα. Είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και πολύ οικονομικά στην κατασκευή τους!