Χρήσιμες Συμβουλές

Καθαρό πάτωμα, χωρίς καθάρισμα!

Στο πάτωμα του σπιτιού καταλήγουν όλες οι σκόνες και όλα τα βακτηρίδια που φέρνουμε καθώς ερχόμαστε απ’έξω! Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε το πάτωμα καθαρό!

Εάν στο σπίτι δεν μένουν μικρά παιδιά τότε η λύση είναι απλή: Ηλεκτρική σκούπα 1 φορά την εβδομάδα. Με ένα απλό καθάρισμα, το πάτωμά σας, διατηρείται πεντακάθαρο! Το τακτικό σκούπισμα (1/βδομάδα) δεν επιτρέπει στη σκόνη να καθίσει στο χώρο. Το πλεονέκτημα της τακτικής αυτής είναι ο χρόνος. Τελειώνετε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, δεν κουράζεστε και το αποτέλεσμα πάντα σας ευχαριστεί!

Πατάκια σε κάθε είσοδο
Πέρα από την εξώπορτα, χρησιμοποιήστε ένα χαλάκι ή ένα πατάκι μπροστά στις μπαλκονόπορτες ή στο χωλ του σπιτιού. Λόγω της πολλής σκόνης που μαζεύεται στα μπαλκόνια από τον αέρα, συνηθίζετε να μεταφέρετε όλη τη σκόνη μέσα στο σπίτι. Ομοίως και με το χωλ. Το χαλάκι θα κρατήσει τυχόν βρωμιές στα παπούτσια σας και δεν θα μεταφερθούν με το πρώτο πάτημα στο υπόλοιπο σπίτι σας.

Χαλάκια σε «επικίνδυνα» σημεία
Συνήθως μπροστά από το νεροχύτη, το ψυγείο, και την κουζίνα ειναι σημεία που πέφτουν πιο συχνά φαγητά, λάδια και δημιουργούνται λεκέδες στο πάτωμα. Επιλέγοντας ένα οικονομικό χαλάκι, μπορείτε να το πλύνετε και ο χώρος να φαίνεται πάντα καθαρός.

Χωρίς παπούτσια!
Αποφύγετε να περπατάτε στο σπίτι με τα παπούτσια, ειδικότερα εάν έχετε παρκέ. Φροντίστε να τα βγάζετε με το που μπείτε στο σπίτι. Αφήστε τις παντόφλες σας στην είσοδο του σπιτιού ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν μπείτε σε αυτό.