Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας όπου χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο ετοιμάζονται να ζήσουν τη φοιτητική ζωή. Ειδικά αν έχουν περάσει σε σχολή που βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη, πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να βρούνε σπίτι για να μείνουν, αλλά και να το γεμίσουν με όλα όσα χρειάζονται για το διάστημα που θα μείνουν εκεί.
Βέβαια, τα τετραγωνικά ενός φοιτητικού σπιτιού είναι συνήθως περιορισμένα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων γονιών που θα στείλουν τα παιδιά.
Ακολουθούν λοιπόν, μερικά tips για το πως να στηθεί ένα όμορφο και πρακτικό φοιτητικό σπίτι, χωρίς πολλά έξοδα:
• Ξεκινήστε με τα απολύτως απαραίτητα. Ένα κρεβάτι και ένα γραφείο, είναι ίσως τα πλέον απαραίτητα κομμάτια ενός φοιτητικού σπιτιού.
• Αν το σπίτι έχει καθιστικό, προτιμήστε έναν καναπέκρεβάτι και ένα μικρό coffee table. Ο καναπές θα σας λύσει τα χέρια και θα σας βοηθήσει πολύ καθώς θα φιλοξενείτε
• Υπάρχουν μικρά τραπέζια κουζίνας, τα οποία είναι πτυσσόμενα και στερεώνονται στον τοίχο. Αποκτήστε ένα τέτοιο για να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά και να δώσετε μια μοντέρνα νότα διακόσμησης!
• Γενικά τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, βοηθάνε πολύ. Ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο, ένα κρεβάτι με συρτάρια απο κάτω, ένας καναπές με μπαούλο, είναι κομμάτια που κάνουν τη διαφορά στο φοιτητικό σπίτι.
• Τα κουτιά αποθήκευσης είναι ένας πρακτικός και μοντέρνος τρόπος για να οργανώσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Αποκτήστε μια βιβλιοθήκη με τετράγωνους χώρους, στους οποίους μπορείτε να τοποθετείτε τέτοια κουτιά.
• Στήστε μόνοι σας τη δική σας ντουλάπα. Εκμεταλλευτείτε μια γωνιά του σπιτιού και στερεώστε ένα κοντάρι για να κρεμάτε τα ρούχα και μια μικρή συρταριέρα. Έτσι, θα αποφύγετε την αγορά κάποιας ντουλάπας.
• Αν το σπίτι αποτελείται από μόνο έναν ενιαίο χώρο (studio), χρησιμοποιήστε κάποια διαχωριστική κουρτίνα. Έτσι θα δώσετε την εντύπωση 2 διαφορετικών χώρων και,