Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που άλλους τους ευχαριστεί και άλλους θα λέγαμε πως τους κουράζει ελάχιστα. Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνουν μικροατυχήματα στην κουζίνα; Όπως για παράδειγμα να καεί το φαγητό και να κολλήσει στο σκεύος;
Η ζημιά αυτή δεν είναι ανεπανόρθωτη. Ενα μαγειρικό σκεύος είναι δύσκολο να καθαριστεί αν έχει καεί και το πιο πιθανόν είναι να μας βάλει σε σκέψεις να αγοράσουμε καινούριο, αλλά είναι δυνατόν να έρθει σε άριστη κατάσταση με ένα καθαριστικό το οποίο μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.
Τι θα χρειαστείτε:
1 κούπα ξύδι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 συρμάτινο σφουγγάρι
Πώς θα καθαρίσετε τον καμένο πάτο από τα κουζινικά σας:
Γεμίστε το καμένο σκεύος με νερό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του και προσθέστε το ξύδι.
Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας για να πάρει μια βράση το νερό και έπειτα, απομακρύνετε το.
Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και αφήστε την να αφρίσει.
Ξεπλύνετε το μαγειρικό σκεύος και τρίψτε τα καμένα υπολείμματα.
Αν υπάρχουν επίμονα σημεία στον πάτο του μαγειρικού σκεύους, δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ελάχιστες σταγόνες νερού. Βάλτε την πάστα αυτή επάνω στα επίμονα σημεία και μετά απομακρύνετε τρίβοντας τα και πλένοντας καλά το σκεύος.