Συμβουλές Υπνοδωμάτιο

Πως θα επιλέξετε το σωστό στρώμα για το κρεβάτι σας

Οι ορθοπεδικές και ανατομικές προδιαγραφές κάθε στρώματος εξασφαλίζουν τη χαλάρωση και ξεκούραση για κάθε μέρος του σώματος. Έρευνες απέδειξαν πως περνάμε τα 2/5 της ζωής μας στο κρεβάτι, συνεπώς η ποιότητα του στρώματος αφορά άμεσα τόσο την υγεία όσο και το αίσθημα ευεξίας μας κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Ένα κακό στρώμα μπορεί να δημιουργεί μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, ύπνο που δεν προσφέρει ξεκούραση, ανησυχία, πονοκεφάλους, αϋπνία αλλά και πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ανάγκες και οι προτιμήσεις ανά άνθρωπο διαφέρουν. Άρα το σωστό στρώμα, δεν είναι ίδιο για όλους! Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι πως πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και λεκάνης.

Ποια η διαφορά του ορθοπεδικού με το ανατομικό στρώμα;

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύονται με τον όρο αυτό.

Τα ανατομικά στρώματα αποτελούνται από ανεξάρτητα ελατήρια που επιτρέπουν στο σώμα να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης.
Τα ορθοπεδικά στρώματα αποτελούνται από ελεύθερα ελατήρια και στηρίζουν σωστά τη σπονδυλική στήλη και τη βοηθούν να μη κυρτώνει.

Πως επιλέγουμε το κατάλληλο στρώμα;

Για να αγοράσετε το κατάλληλο στρώμα, πρέπει αρχικά να μετρήσετε τις εσωτερικές διαστάσεις του κρεβατιού. Να θυμάστε πως προσαρμόσουμε το στρώμα στο σώμα μας και όχι το σώμα μας στο στρώμα. Σκεφτείτε τις απαιτήσεις που έχει το σώμα σας και την άνεση που θέλετε να σας προσφέρει το στρώμα στο οποίο θα περνάτε πολύ…χρόνο! Δοκιμάστε το στρώμα ξαπλώνοντας σε διάφορες θέσεις τουλάχιστον για δέκα λεπτά! Δοκιμάστε διαφορετικής σκληρότητας στρώματα, στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια ή μη, για να διαπιστώσετε χωρίς την επικάλυψη κάποιου παπλώματος ή κουβέρτας, που μπορεί να αλλάξει τις ιδιότητες του στρώματος. Πρέπει να βρούμε πιο προσφέρει εξατομικευμένα σε σας την απαραίτητη άνεση και στήριξη.

Που θα βρείτε το κατάλληλο στρώμα;

Στην Polihome! Η αγορά ενός στρώματος αντιμετωπίζεται σαν μια επένδυση στην υγεία σας! Δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά και επιπόλαια! Στην Polihome θα βρείτε ποιοτικά, χειροποίητα, ανατομικά στρώματα αλλά και ό,τι αφορά τον ύπνο όπως μαξιλάρια, επιστρώματα και καλύμματα.

Ένα καλό στρώμα σημαίνει καλός ύπνος. Και καλός ύπνος σημαίνει καλή υγεία. Δώστε τη σημασία που πρέπει και επιλέξτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει!

Βρείτε όλα τα στρώματα της Polihome, εδώ.