Χρήσιμες Συμβουλές

6 πράγματα που δημιουργούν αναστάτωση στην κρεβατοκάμαρά σας!

Η κρεβατοκάμαρα, ή το υπνοδωμάτιο είναι χώροι οι οποίοι πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε άνεση και χαλάρωση!

Όπως ακριβώς δηλαδή πρέπει να είναι και ο ύπνος μας. Ξεκούραστος και ήρεμος. Ένας ξεκούραστος και ήρεμος ύπνος, σημαίνει πιο καλή υγεία, ηρεμία και θετική ενέργεια στο υπόλοιπο της ημέρας μας. Όταν ο ύπνος είναι διακοπτόμενος η πεσμένη διάθεση θα είναι όλο και πιο κοντά μας.

Πέρα από την καθημερινότητά μας, ο χώρος είναι αυτός που επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας!
Πολλές φορές, το υπνοδωμάτιο γεμίζει από αντικείμενα που δεν έχουν κανένα ρόλο και χρησιμότητα σε αυτό. Το μόνο που κάνουν είναι το επιβαρύνουν και να αλλοιώνουν την ήρεμη ατμόσφαιρά του. Απαλλαγείτε απ’ό,τι δεν χρειάζεστε και κερδίστε ποιοτικότερο ύπνο αλλά και καλύτερη διάθεση!

Απομακρύνετε τα παρακάτω αντικείμενα από την κρεβατοκάμαρα και δείτε διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

1) Λογαριασμοί, αποδείξεις, περιττά χαρτιά που δημιουργούν ακαταστασία:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε τα παραπάνω στο υπνοδωμάτιο. Το υπνοδωμάτιο δεν είναι το γραφείο σας. Το μόνο που κάνουν είναι να σας αγχώνουν.

2) Τεχνολογία: Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι ένα ήρεμο καταφύγιο. Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής και άλλα gadgets διασπούν την προσοχή σας και, βέβαια, το φως τους διαταράσσει την συγκέντρωσή σας.

3) Απομακρύνετε ο,τιδήποτε περιττό έχει το κομοδίνο σας: Κρατήστε μόνο το πορτατίφ, ένα ποτήρι νερό και τίποτε άλλο.

4) Όχι στην ακαταστασία και στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι: Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι δεν είναι αποθήκη. Υπάρχουν τόσα άλλα μέρη μέσα στο σπίτι που μπορούν να λειτουργήσουν ως αποθηκευτικοί χώροι!

5) Μην αφήνετε ρούχα πάνω στο κρεβάτι ή πάνω στην καρέκλα: Τα πεταμένα ρούχα δημιουργούν ακαταστασία σε μεγάλο βαθμό μέσα στο δωμάτιο. Διπλώστε τα ή κρεμάστε τα. Τα άπλυτα να πάνε κατευθείαν σε καλάθι στο μπάνιο. Η τάξη χαλαρώνει την ατμόσφαιρα.

6) Βιβλία: Κρατήστε μόνο το βιβλίο που διαβάζετε την τρέχουσα περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε το δωμάτιό σας βιβλιοθήκη. Τα πολλά βιβλία και περιοδικά σε μια κρεβατοκάμαρα πιάνουν χώρο και δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε.