Είτε τα υποδήματά σας είναι ανοιχτά, είτε είναι κλειστά, τις περισσότερες φορές αναπτύσσουν μικρόβια τα οποία προκαλούν κακοσμία. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μοιραίο κακό. Η λύση στο πρόβλημα αυτό βρίσκεται στην κουζίνα σας! Θα χρειαστείτε μία πλαστική σακούλα και 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουερ. Πασπαλίστε το εσωτερικό των παπουτσιών σας και στη συνέχεια κλείστε τα στην πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες. Το κορν φλάουερ βοηθά στο να παραμείνουν τα παπούτσια σας στεγνά, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης σκοτώνει όλα τα βακτηρίδια που υπήρχαν μέσα σε αυτό.
Ομοίως και για τα ανοιχτά παπούτσια, με τη διαφορά ότι θα αντικαταστήσετε το κορν φλάουερ με τη σόδα. Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα σε λίγο νερό, προσθέστε το διάλυμα αυτό σε δοχείο με σπρέϊ και ψεκάστε τα παπούτσια σας. Η μαγειρική σόδα, απορροφά την υγρασία και αφήνει πίσω της ένα άρωμα φρεσκάδας.