Κουζίνα

7 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια!

Το σπίτι περιλαμβάνει πολλές δουλειές, άλλες εύκολες και γρήγορες και άλλες δύσκολες αγγαρείες. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα «κόλπα» ή hacks για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.Ανάμεσα σε αυτά και τα παγάκια! Ακριβώς, αυτά οι κύβοι παγωμένου νερού δεν είναι μόνο για τον καφέ μας ή να για τα βάζουμε πάνω μας όταν χτυπάμε. Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε με ένα παγάκι που θα μας λύσει τα χέρια; Ψάξαμε και βρήκαμε επτά καταπληκτικά τρικ που μπορείς να πετύχεις μόνο με ένα παγάκι.

1. Βγάλε την τσίχλα από τα ρούχα

Χρειάζεσαι ένα παγάκι και ένα μαχαίρι βουτύρου για να αφαιρέσεις την κολλημένη τσίχλα. Βάλε το παγάκι πάνω στην τσίχλα και άστο μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, με το μαχαίρι αφαίρεσε σιγά σιγά την τσίχλα που θα ξεκολλήσει.

2. Σιδέρωσε γρήγορα τα ρούχα

Αν έχεις στεγνωτήριο, βάλε μέσα τα τσαλακωμένα ρούχα και μερικά παγάκια. Το παγάκι θα δημιουργήσει ατμό στο στεγνωτήριο και θα «σιδερώσει» τα ρούχα, που θα βγουν έτοιμα για να τα βάλεις.

3. Αφαίρεσε τα βαθουλώματα από τα χαλιά

Όλοι ξέρουμε αυτά τα άσχημα βαθουλώματα που αφήνουν καρέκλες και τραπέζια στα χαλιά και στις μοκέτες. Για να το κάνεις όπως πριν, βάλε ένα παγάκι στο βαθούλωμα και άστο να λιώσει. Μετά, βούρτσισε τις ίνες στο σημείο και θα γίνει όπως ήταν.

4. Ξαναζέστανε το ρύζι χωρίς να ξεραθεί

Για να μην ξεραθεί το ρύζι σου, βάλε ένα παγάκι στο κέντρο του πιάτου πάνω από το ρύζι, πριν το ζεστάνεις. Το νερό θα προκαλέσει ατμό και θα δώσει παραπάνω υγρασία στο ρύζι και θα το κάνει να ζεσταθεί όλο το ίδιο.

5. Ξεκολλάει τα υπολείμματα

Τα διάφορα υπολείμματα αρχίζουν να κολλάνε από το λίπος. Ρίξε μερικά παγάκια για να ξεκολλήσεις το λίπος, το οποίο θα κολλήσει στον πάγο. Να θυμάσαι να έχεις ανοιχτή την βρύση στον νεροχύτη, όταν το κάνεις αυτό.

6. Πότισε τα φυτά σου

Ρίξε λίγα παγάκια στο χώμα των φυτών σου, θα τα κρατήσει ενυδατωμένα. Όσο τα παγάκια λιώνουν, η βρωμιά θα απορροφήσει το νερό χωρίς να μουσκέψει πολύ.

7. Εξομάλυνε την σιλικόνη

Χρησιμοποίησε ένα παγάκι για να κολλήσεις την άκρη της σιλικόνης στα πλακάκια ή όπου αλλού την χρησιμοποιείς. Το παγάκι θα δημιουργήσει ένα δυνατό τελείωμα.