Tips

Πως θα διακοσμήσετε οικονομικά, το φοιτητικό σπίτι

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που οι περισσότεροι φοιτητές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προκειμένου να ζήσουν τη φοιτητική ζωή μακριά από τους γονείς και το οικείο οικογενειακό περιβάλλον.

Τα φοιτητικά σπίτια συνήθως είναι απλά διακοσμημένα γιατί οι περισσότεροι φοιτητές, σε αυτή τη φάση της ζωής τους, όταν σπουδάζουν, δεν έχουν την… οικονομική δυνατότητα να διακοσμήσουν το σπίτι τους όπως θέλουν. Επιπλέον η διαμονή τους, συνήθως, σε φοιτητικά σπίτια είναι προσωρινή και μόνο για τα χρόνια των σπουδών.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να ξοδέψετε μια περιουσία σε ένα σπίτι στο οποίο θα μείνετε μόνο για τη διάρκεια των σπουδών; Ο λόγος που πρέπει να φτιάξετε το σπιτάκι σας όσο το δυνατόν πιο όμορφο είναι πως αυτό θα σας δώσει την όρεξη και την ενέργεια να διαβάζετε περισσότερο, να ονειρεύεστε και να οραματίζεστε μέσα σε αυτό το μέλλον σας. Άλλωστε είστε στη φάση της ζωής σας που ακόμα ψάχνετε να βρείτε τι ακριβώς θα κάνετε.

Δημιουργείστε λοιπόν το κατάλληλο περιβάλλον για να πετύχετε ακόμα πιο εύκολα τους στόχους σας.

Η διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον χώρο σας και να τον μετατρέψετε σε ένα παραδεισένιο φοιτητικό σπίτι στο οποίο θα χαίρεστε να περνάτε τον χρόνο σας, μόνοι ή με τους καινούργιους σας φίλους.

Τοίχος
Βάψτε τον έναν τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα φτιάχνοντας με διάφορες αποχρώσεις ένα επιτοίχιο ημερολόγιο! Σημειώστε πάνω στο ημερολόγιο deadlines και projects που έχετε στη σχολή σας για να μην ξεχάσετε ποτέ τίποτα και να είστε πάντα πολύ οργανωμένοι.

Κεφαλάρι
Μπορεί το κεφαλάρι να σας φαίνεται τεράστια πολυτέλεια αλλά αν ξέρατε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα «εικονικό» κεφαλάρι, θα το δοκιμάζατε στο λεπτό. Βρείτε μια απλή χάρτινη κούτα, ανοίξτε την και κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα κεφαλαριού. Φροντίστε να καλύπτει όλη την πλάτη του κρεβατιού σας. Ντύστε το χαρτόνι με ύφασμα της επιλογής σας και απλά φροντίστε να ακουμπάει σε τοίχο. Αμέσως η κρεβατοκάμαρά σας θα δείξει πολύ πιο ακριβή και όμορφη ενώ κανείς δεν θα μπορεί να μαντέψει το μικρό σας μυστικό.

Γραφείο
Η οργάνωση του γραφείου σας είναι η πιο σημαντική υπόθεση για να έχετε μια φοιτητική ζωή χωρίς άγχος και ταλαιπωρία. Το γραφείο ενός φοιτητή είναι ο Νο1 χώρος που πρέπει να διακοσμηθεί και να οργανωθεί σωστά ώστε να είναι βολικός και χρήσιμος. Φτιάξτε τα συρτάρια του γραφείου σας με απόλυτη τάξη και τοποθετήστε μερικά ράφια για να τοποθετείτε με ευλάβεια τα βιβλία σας και να μην τα πετάτε εδώ και εκεί στο πάτωμα. Μερικές ξύλινες πλάκες θα λειτουργήσουν τέλεια ως ράφια και δεν θα σας στοιχίσουν σχεδόν τίποτα.

Extra tip:
Εκτυπώστε αγαπημένες εικόνες και αποφθέγματα που σας εμπνέουν και βάλτε τα πάνω στο γραφείο σας κάτω από ένα τζάμι για να τα βλέπετε και να γεμίζετε όρεξη και ενέργεια για περισσότερο διάβασμα και προσπάθεια. Οι όμορφες φράσεις που σας αντιπροσωπεύουν θα μπορούν να σας φτιάχνουν τη διάθεση ακόμα και τις ημέρες που το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε σπίτι πίνοντας ένα καυτό καφεδάκι… κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα.

Τοίχος
Μια πολύ ωραία ιδέα για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα είναι να βάλετε πουά σχέδια από κομφετί. Το όλο project δεν θα σας στοιχίσει περισσότερο από 5 ευρώ και ο χώρος σας θα δείξει αμέσως πιο ζωντανός και χαρούμενος. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα χρώματα ή να βάλετε ασπρόμαυρους κύκλους που είναι πολύ της μόδας και θα δώσει έναν πιο σοφιστικέ τόνο στον χώρο σας.

Κομοδίνο
Αντί να αγοράσετε ένα βαρετό ξύλινο κομοδίνο προτιμήστε αυτή την εναλλακτική λύση που έχει ραφάκια σε κοινή θέα και είναι σε μια όμορφη απόχρωση. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους έπιπλα σε πολλά καταστήματα και σε πολύ χαμηλές τιμές. Αν το βρείτε σε λευκό χρώμα μπορείτε να το βάψετε μόνοι σας σε ό,τι απόχρωση θέλετε. Ένα τέτοιο έπιπλο είναι η τέλεια λύση για να έχετε δίπλα σας όλα όσα χρειάζεστε όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Από την άλλη μεριά προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.

Διακόσμηση
Διακοσμήστε τον τοίχο σας με υπέροχες αυτοσχέδιες κορνίζες που μπορείτε να φτιάξετε με απλή αυτοκόλλητη ταινία. Αγοράστε ταινίες σε διάφορες αποχρώσεις για να δώσετε χρώμα στον τοίχο σας, ή επιλέξτε μια μόνο απόχρωση για πιο minimal look.

Λεπτομέρειες
Επειδή η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά, μπορείτε να δώσετε λίγο χρώμα στο φοιτητικό σας σπίτι βάζοντας αυτοκόλλητη ταινία σε διάφορες λεπτομέρειες του χώρου ανάλογα με την αρχιτεκτονική του. Αν για παράδειγμα το σπίτι σας έχει κάποια καμάρα ή εσοχή, μπορείτε εκεί να βάλετε ταινία. Στο Internet μπορείτε να βρείτε αμέτρητα σχέδια και σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι με ελάχιστα χρήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να επιλέξετε τι στιλ και τι χαρακτήρα θέλετε να έχει. Στη συνέχεια βρείτε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε και τέλος ξεκινήστε να δημιουργείτε όμορφα και έξυπνα διακοσμητικά που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας χωρίς δαπάνη χρημάτων.