Χρήσιμες Συμβουλές

Πεντακάθαρη κουζίνα σε λιγότερο από 20 λεπτά

Υπάρχει μία ιδιαίτερα έξυπνη λύση για να έχετε πάντα καθαρή την κουζίνα σας: να αφιερώνετε καθημερινά λιγότερο από 20 λεπτά στο καθάρισμά της. Μάλιστα, η ιδανική ώρα της ημέρας για να το κάνετε είναι το βράδυ.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας το πρωί, χωρίς να βλέπετε μια στοίβα άπλυτα πιάτα και χωρίς να χρειάζεται να την καθαρίσετε πριν το μεσημεριανό μαγείρεμα. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο, καθώς αρκεί να επικεντρωθείτε σε ορισμένες μεγάλες περιοχές της κουζίνας σας. Σας συστήνουμε λοιπόν, την μέθοδο Ε.Φ.Η.Π. ώστε να θυμάστε τις ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Ε = Επιφάνειες Καθαρίστε την ακαταστασία από τους πάγκους και το τραπέζι μετά το βραδινό δείπνο. Βάλτε τα πιάτα στον νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων και καθαρίστε γρήγορα όλες τις μεγάλες επιφάνειες της κουζίνας σας.

Φ = Φούρνος Καθαρίστε τις περιοχές γύρω από τα μάτια με ένα υγρό πανί, όπως επίσης και την εξωτερική και εσωτερική επιφάνεια του φούρνου σας. Αν το κάνετε ρουτίνα, η ηλεκτρικής σας κουζίνα θα είναι πάντα καθαρή και αλέκιαστη. Σε περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον φούρνο, μπορείτε πάντα να παραλείψετε αυτό το βήμα!

Η = Ηλεκτρική σκούπα Τώρα που έχετε μαζέψει την ακαταστασία και οι επιφάνειές σας είναι καθαρές, καθαρίστε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα και ετοιμάστε το για να σας υποδεχτεί το πρωί που θα ξυπνήσετε.

Π = Πιάτα Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας από τα πιάτα. Αν έχετε πλυντήριο, βάλτε τα μέσα και αν είναι γεμάτο βάλτε πλύση. Αν δεν έχετε πλυντήριο θα πρέπει να πλύνετε τα πιάτα στο χέρι, αλλά σας εγγυόμαστε ότι αξίζει τον κόπο το βραδινό πλύσιμο για να μην… ξεκινήσει στραβά η επόμενη μέρα σας.

Αφού τελειώσετε με τα παραπάνω, μπορείτε να χαλαρώσετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως το πρωί που θα σηκωθείτε θα αντικρύσετε μια πεντακάθαρη κουζίνα!