Διακόσμηση

To vintage χρώμα που θα επικρατήσει φέτος το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο φτάνει σιγά-σιγά. Οι ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού γίνονται αναμνήσεις και ξεκινά η νέα σεζόν με νέους στόχους. Επιστρέφουμε στο σπίτι και στην δουλειά με ιδέες ανανέωσης και πρωτοτυπίας.

Ειδικά, όσον αφορά στο σπίτι, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από ανακαινίσεις και αλλαγές μιας και ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο κάνει.

Έπιπλα, διακοσμητικά, φωτιστικά, όλα χρειάζονται χρώμα και κυρίως μια απόχρωση που να ταιριάζει απόλυτα στο φθινόπωρο. Αυτό το χρώμα που θα μονοπωλήσει στους καταλόγους είναι το sepia. Πρόκειται για το καστανοκόκκινο (κόκκινο-καφέ) χρώμα που έπαιρναν οι παλιές φωτογραφίες.

Και είναι πραγματικά, η πιο φθινοπωρινή απόχρωση, αν σκεφτεί κανείς το χρώμα που παίρνουν τα φύλλα του πέφτουν, τα δέντρα αλλά και το χρώμα της κολοκύθας. Είναι ένα αρκετά διακριτικό και πολύπλευρο χρώμα. Είναι σχεδόν ουδέτερο και συνδυάζεται τέλεια με γκρι-καφέ, υπόλευκο, γκρι και μαύρο, καθιστώντας το, τον ιδανικό τόνο χρώματος για ένα μίνιμαλ σπίτι.

Σκαμπό, μαξιλάρια και μερικά έργα vintage τέχνης σε sepia χρώμα είναι κατάλληλα ώστε να δώσουν μια πινελιά ανανέωσης στο σπίτι. Ακόμη, μια πιο εύκολη επιλογή είναι τα κλινοσκεπάσματα στο χρώμα της κανέλλας.