Χρήσιμες Συμβουλές

Λύσεις για οικολογία και οικονομία στο σπίτι

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας και χρημάτων μέρος της ρουτίνας σας, με εύκολες πράξεις.

Αντικαταστήστε τις λάμπες
Εάν έχετε στο σπίτι τις κλασικές λάμπες πυράκτωσης, αντικαταστήστε τες με νέας τεχνολογίας λάμπες LED οι οποίες συνδυάζουν καλύτερο φωτισμό αλλά και οικονομία.

Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως
Πολλοί από εμάς ανάβουμε τα φώτα μες το καταμεσήμερο γιατί νιώθουμε πως δε βλέπουμε καλά. Μπορείτε να τοποθετήσετε το γραφείο σας κοντά στο παράθυρο. Χρησιμοποιείστε στόρια τα οποία επιτρέπουν το εξωτερικό φως να εισέλθει καλύτερα στο σπίτι. Βάψτε τους τοίχους στους οποίους χτυπά το φως, σε ανοιχτά χρώματα ώστε να πολλαπλασιάζεται ο φωτισμός.

Χρησιμοποιείστε τοπικό φωτισμό
Είναι πολύ οικονομικότερο να χρησιμοποιήστε ένα πορτατίφ εάν απλά θέλετε να καθίσετε με το λάπτοπ σας στο σαλόνι και να σερφάρετε στο internet. Επιπλέον, μην αφήνετε αναμμένα τα φώτα στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού εάν δεν υπάρχει κάποιος σε εκείνο το χώρο. Εάν η τσέπη σας το επιτρέπει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό με φωτοκύτταρο για να μένει αναμμένο, μόνο όταν πραγματικά το χρειάζεστε. Σε χώρους όπως το μπάνιο, είναι μία πρακτική λύση.


Χρησιμοποιείστε λάμπες που ενεργοποιούνται αυτόματα

Αφορά περισσότερο στον εξωτερικό χώρο του σπιτού και ιδιαίτερα εάν έχετε κήπο. Οι λάμπες αυτές ενεργοποιούνται αυτόματα μόνο κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει σε συγκεκριμένη απόσταση και έτσι δεν είναι αναμμένες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε μόνιμα μια λάμπα αναμμένη στον κήπο σας, τοποθετήστε φαναράκια τα οποία έχουν ηλιακό πάνελ και φορτίζουν τη μέρα με το φως του ήλιου και φωτίζουν το βράδυ.