Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

“Φουσκώστε” ξανά τον καναπέ σας

Έχετε τον καναπέ σας πολλά χρόνια και έχει «κάτσει;» Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον πετάξετε. Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να τον μετατρέψετε σε έναν «φουσκωτό» και πάλι καναπέ.

Αρχικά, βγάλτε τα μαξιλάρια του καναπέ και πλύντε το εξωτερικό ύφασμα. Έτσι θα φρεσκάρετε τον καναπέ σας και δεν θα φαίνεται πολυκαιρισμένος. Σε περίπτωση που δεν αφαιρούνται τα καλύμματα του καναπέ σας, μπορείτε να τα καθαρίσετε τοπικά ή να κάνετε στεγνό καθάρισμα αν η σκούπα σας έχει αυτή τη δυνατότητα.

Η επόμενή σας κίνηση είναι να προμηθευτείτε από κατάστημα με είδη ραπτικής το γέμισμα του καναπέ. Για έναν 3θέσιο περίπου καναπέ χρειάζονται 5 κιλά αφρολέξ, το οποίο είναι ιδανικό για γέμισμα μαξιλαριών. Δεν θα πετάξετε το παλιό γέμισμα του καναπέ ώστε να φουσκώσει περισσότερο.

Για τα μαξιλάρια καθίσματος θα χρειαστείτε πολυεστερική βάτα. Θα τη βάλετε σε στρώσεις γύρω απ’το υλικό που έχει ήδη ο καναπές σας. Για να σιγουρευτείτε πως δεν θα μετακινούνται οι στρώσεις, μπορείτε να τις κολλήσετε μεταξύ τους με ειδική κόλλα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby και κατασκευών.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να γεμίσετε και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του καναπέ.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Τον καναπέ της κεντρικής φωτογραφίας θα τον βρείτε εδώ