Χρήσιμες Συμβουλές

Πως να καθαρίσετε τους βρώμικους τοίχους στο σπίτι

Όσο κι αν προσέχετε το σπίτι σας, οι τοίχοι δυστυχώς δεν παραμένουν καθαροί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποιος θα ακουμπήσει με βρώμικα χέρια έναν τοίχο, το παιδί σου θα ζωγραφίσει κάτι στο υπνοδωμάτιό του, ο σκύλος σου θα αφήσει μια πατημασιά… ε, δε θέλει και πολύ!Εάν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείτε να τους καθαρίσετε με 3 απλά βήματα.

1. Βγάζετε από τους τοίχους όλα τα διακοσμητικά, τα κάδρα, τους πίνακες και τα ρολόγια.
2. Ξεσκονίζετε καλά τους τοίχους με ένα καθαρό πανί.
3. Εάν δεν είχαν παρά μόνο σκόνη, μπορείτε να μην προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα. Όταν διατηρούμε την καθαριότητα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσουμε αργότερα όλο το σπίτι.

– Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μέσα μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Ανακάτεψτε καλά το μείγμα και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγαράκι. Τρίψτε με αυτό τους τοίχους σου και έπειτα με ένα καθαρό βρεγμένο πανάκι ξαναπεράστε τους.
– Για πιο βρώμικους τοίχους προτιμήστε το παρακάτω μείγμα: Ρίξτε σε μια λεκάνη 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, ½ φλιτζάνι ξύδι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.
– Για επίμονους και σκληρούς τοπικούς λεκέδες: Ρίξτε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πάστα. Ρίξτε πάνω σε ένα καθαρό πανάκι μικρή ποσότητα από το μείγμα και τρίψτε προσεκτικά το λεκέ. Τέλος, βρέξτε ένα άλλο πανάκι με νερό και καθαρίστε το σημείο.

Extra tips:
• Μην ξεχνάτε να τσεκάρετε σε μια γωνία τον τοίχο πριν τον καθαρίσετε με οποιοδήποτε καθαριστικό καθώς υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψει.
• Οι τοίχοι πρέπει πάντα να καθαρίζονται από κάτω προς τα πάνω!
• Μην βάζετε δύναμη κατά το τρίψιμο καθώς αν απομακρυνθείτε και δείτε από μακριά τον τοίχο, ίσως μείνει “στάμπα” από το καθαριστικό σε κάποια σημεία.