Εξωτερικός Χώρος

Φυτά για τέλειο κλίμα μέσα στο σπίτι

Τα απλά φυτά, έχουν πολλαπλές ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν το μικροκλίμα μέσα στο σπίτι. Πολλοί δεν γνωρίζουν τις απίστευτες ιδιότητες. Τα φυτά, βοηθούν στη δημιουργία πιο καθαρής ατμόσφαιρας, σταθεροποιούν την υγρασία αλλά παρέχουν και οξυγόνο.

Σπαθίφυλλο
ή αλλιώς… «ευτυχία των γυναικών» καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως το φυτό αυτό φέρνει την ευτυχία και την αγάπη στο σπίτι σας. Απορροφά την υγρασία ομαλοποιώντας το κλίμα και καταστρέφει τα σπόρια της μούχλας. Το φυτό παραμένει πιο υγιές όταν η θερμοκρασία διατηρείται στους 18°C περίπου.

Καφές
Από τα 100 διαφορετικά είδη φυτών, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν να έχουν τον αραβικό ή τον κογκολέζικο θάμνο καφέ, τα οποία παρέχουν τα διάφορα είδη Arabica και Robusta καφέ. Θα αποδώσει καρπούς μόνο στο πέμπτο ή έκτο έτος της ηλικίας του, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πλήρως ανεπτυγμένο. Αυτά τα φυτά χρειάζονται καλό πότισμα καθώς και σκιά. Είναι εξαιρετικά στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας και γεμίζουν τον αέρα με μια υπέροχη τροπική μυρωδιά όταν ανθίζουν.

Δάφνη
Το φυτό αυτό, αγαπά τον υγρό αέρα, τη σκιά και τις μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού. Απορροφά την υγρασία από τον αέρα και συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισορροπημένου μικροκλίματος στο σπίτι. Επιπλέον, τα φύλλα του μπορεί να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα.

Λεμονιά
Η λεμονιά είναι ένα υπέροχο φυτό. Όταν ανθίζει γεμίζει τον αέρα με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα απορροφά την υπερβολική υγρασία. Τα φύλλα του παρέχουν έναν τεράστιο αριθμό θεραπευτικών ουσιών, και αποστειρώνουν το χώρο γύρω από αυτό. Η λεμονιά θέλει να βρίσκεται στο φως του ήλιου, χρειάζεται κανονικό πότισμα και ξηρό έδαφος.

Φίκος
Ο φίκος είναι το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Παρέχει υγρασία στον αέρα, τον γεμίζει με οξυγόνο, εξουδετερώνει τις τοξίνες και τους ιούς και με τη βοήθεια των φύλλων του συλλέγει αρκετή σκόνη. Αναπτύσσεται καλύτερα σε σπίτια με πολύ χώρο και απαιτεί σκιά. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, μεγαλώνει γρήγορα και δεν του αρέσει το υπερβολικό πότισμα

Κισσός
Ο κισσός τυλίγει γρήγορα οποιαδήποτε δομή στήριξης με τα φύλλα του, καθώς μεγαλώνει προς το φως. Προσαρμόζεται εύκολα σε ξηρό αέρα, παρέχοντας σταδιακά υγρασία, αλλά δεν χρειάζεται πολλή σκιά και πολύ πότισμα.

Μύρτος
Ο Μύρτος είναι ένα σύμβολο ειρήνης και ευχαρίστησης. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το φυτό ήταν ιερό και ότι ήταν σε θέση να δώσει πίσω τα νιάτα στους ηλικιωμένους και να προσφέρει στους ταξιδιώτες ενέργεια και καλή διάθεση. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει διαφορετικές, αλλά ακόμα ευεργετικές, ιδιότητες. Καθιστά όχι μόνο ένα υγιές μικροκλίμα στο σπίτι σας, αλλά συμβάλει και στην υγεία σας: τα φύλλα και τα άνθη του μύρτου βοηθούν στο να σκοτωθούν τα μικρόβια στον αέρα.

Κυπαρίσσι
Στην Ιαπωνία, θεωρείται ιερό δέντρο. Πιστεύεται ότι οι ψυχές των νεκρών και των θεών εγκαθίστανται στο εσωτερικό τους. Αυτό το αειθαλές φυτό φρεσκάρει το σπίτι σας, παρέχοντας υγρασία και βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τη βρωμιά. Βοηθά ακόμα στα συμπτώματα των ημικρανιών και της κεφαλαλγιών. Σε αντάλλαγμα, απαιτεί πολλή σκιά και κανονικό πότισμα.

Σανσεβιέρια
Το φυτό μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα. Φρεσκάρει τον αέρα, παράγει ένα τεράστιο ποσό οξυγόνου και εξουδετερώνει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που παράγονται από συνθετικά υλικά. Είναι επίσης εύκολο να φροντιστεί επειδή διατηρεί την υγρασία στα φύλλα του και δεν απαιτεί πολύ πότισμα. Θα στολίσει κάθε γωνιά του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας.

Καλαγχόη
Η καλαγχόη είναι φυτό της Μαδαγασκάρης και είναι η καταλληλότερη για κτίρια με ξηρά περιβάλλοντα. Συσσωρεύει υγρασία στα φύλλα της και βοηθά στη ρύθμιση του κλίματος στο διαμέρισμά σας. Δεν πρέπει να βάζετε πάρα πολύ νερό, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα μέρος με πολλή ηλιοφάνεια.

Write a comment