Χρήσιμες Συμβουλές

Φτιάξ’τε μόνοι σας βάζο από ξυλομπογιές!

Όλοι στο σπίτι μας έχουμε γυάλινα ή κρυστάλλινα βάζα. Ίσως να τα έχετε βαρεθεί μετά από κάποιο διάστημα γιατί κάνουν το χώρο σας να φαίνεται «βαρύ». Σίγουρα δεν ταιριάζουν και σε όλους τους χώρους του σπιτιού όπως πχ στη βεράντα ή στην κουζίνα. Με αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι σας, ειδικά αν έχετε και μικρά παιδιά, φτιάξτε μόνοι σας ένα μοναδικό και πολύχρωμο βάζο το οποίο θα ταιριάζει σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

Θα χρειαστείτε ξυλομπογιές, ένα κουτί κονσέρβας, ένα πιστόλι σιλικόνης και μία κορδέλα. Βάλ’ τε μικρή ποσότητα σιλικόνης επάνω στην ξυλομπογιά και κολλήστε την επάνω στην κονσέρβα. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσετε την κονσέρβα περιμετρικά με όλες τις ξυλομπογιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές ίδιου χρώματος, διαφορετικών σχημάτων ή ακόμη και μολύβια για διαφορετικά αποτελέσματα. Μόλις τελειώσετε, κάντε έναν όμορφο φιόγκο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βάζο και ως κασπώ για τα φυτά, είτε ως αυτόνομο γλαστράκι. Μην ξεχάσετε όμως να κάνετε και μερικές τρύπες στο κάτω μέρος για να μπορεί να φεύγει το περιττό νερό του φυτού.

Αυτό ήταν! Το βάζο ή το γλαστράκι σας, είναι έτοιμο!