Χρήσιμες Συμβουλές

Αποκτήστε περισσότερους χώρους στο σπίτι

Νιώθετε πως στο σπίτι σας δεν έχετε χώρους αποθήκευσης, ή δεν χωρά μεγάλα ράφια; Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για το πως να αποκτήσετε επιπλέον χώρους!

Ράφια με γωνίες
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο ραφάκι, θα δημιουργήσετε ένα γωνιακό ράφι. Βάλτε 2-3 ράφια το ένα πάνω στο άλλο και αμέσως θα κάνετε χρήσιμη μια γωνία του σπιτιού σας. Αποτελεί μια πολύ πρακτική λύση για μικρά δωμάτια ή δωμάτια με πολλές εσοχές.

Κομοδίνο-κουτί
Εάν ο χώρος στο υπνοδωμάτιό σας, δεν επαρκεί για μία μικρή συρταριέρα ή ένα κομοδίνο, μια εύκολη και έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσετε ένα ραφάκι-κουτί. Τοποθετήστε το σε βολικό σημείο ώστε να μπορείτε να ακουμπήσετε ένα ποτήρι νερό και μέσα στο ράφι μπορείτε να τοποθετήσετε τα βιβλία που διαβάζετε πριν κοιμηθείτε ή τις μικρές ηλεκτρονικές σας συσκευές. Εάν ο χώρος σας το επιτρέπει προσθέστε ένα ακόμη κουτί πάνω στο αρχικό κουτί για περισσότερο χώρο! Βρείτε τέτοια κομοδίνα εδώ.

Ράφια στο μπάνιο
Για βοηθητικά ή μικρά μπάνια μπορείτε να βάλετε 2 ή 3 σειρές πάνω από το καζανάκι, στερεωμένα με γωνίες ή κρυφά στηρίγματα. Εάν ανησυχείτε για τη σταθερότητα των ραφιών, μπορείτε να επιλέξετε μια στήλη μπάνιου η οποία κάθεται ακριβώς πάνω από το πλυντήριό σας ή το σετ λεκάνης σας.

Ράφι πίσω από τον καναπέ
Εάν ο καναπές σας είναι «κολλημένος στον τοίχο» μπορείτε να φτιάξετε ένα ράφι όσο και το μήκος του καναπέ και να το στερεώσετε στον τοίχο. Τοποθετήστε κορνίζες, ένα μικρό διακοσμητικό βάζο και θα έχετε έναν μεγάλο, αλλά σε μικρό μήκος, χώρο αποθήκευσης!