Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

Ποια είναι η σωστή θέση των επίπλων στο σπίτι;

Σίγουρα έχετε βρεθεί όλοι στη θέση που αλλάζετε και ξανα-αλλάζετε θέση στα έπιπλα του σπιτιού σας, για να βρείτε την ιδανική! Για να μην αλλάζετε άσκοπα θέσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κάτι από τα παρακάτω:

Χαρτί & μολύβι
Αρχικά κάν’τε ένα σχέδιο του χώρουσας σε ένα χαρτί. Μετρήστε όλα τα έπιπλα και τα ογκώδη αντικείμενα που έχετε, ή και τυχόν αυτά που σας λείπουν. Τοποθετήστε σε αναλογία τα έπιπλα στο σχεδιάγραμμα. Σκεφθείτε πρακτικά και τοποθετήστε τα έπιπλα σωστά, σύμφωνα με αυτά που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο. Θα γλιτώσετε από πόνους στη μέση και από άσκοπες μετακινήσεις.

Ροή
Η ευθεία είναι ο γρηγορότερος δρόμος, οπότε όλες οι θέσεις των επίπλων πρέπει να είναι σωστές! Αν για να πάτε από το σαλόνι στην κουζίνα πρέπει να κάνετε ζιγκ ζαγκ από καρέκλες και αντικείμενα, τότε δεν έχετε σωστή ροή. Πρέπει να υπάρχει ευελιξία στο σπίτι, ακόμη και όταν έχετε κόσμο. Ταυτόχρονα η αντιθετική παράμετρος είναι ότι κολλώντας όλα τα έπιπλα στους τοίχους, περιορίζεις την διαδραστικότητα των καλεσμένων σου. Άρα πρέπει όσο είναι δυνατόν, οι θέσεις να μπορούν να στραφούν η μια προς την άλλη σε περίπτωση συγκέντρωσης.

Ανάδειξέ το!
Σε πολλές περιπτώσεις, αν έχετε κάποιο αγαπημένο διακοσμητικό, πίνακα ζωγραφικής ή καθρέπτη και δεν θέλετε να το επισκιάσετε με ογκώδη αντικείμενα, τότε πρέπει να το αναδείξετε! Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ένας μεγάλος καθρέπτης δίνει την αίσθηση ευρύ χώρου στο σπίτι, με μεγάλο βάθος!

Συμμετρία
Η συμμετρία μεταξύ σετ αντικειμένων δίνει την αίσθηση της τάξης και της αρμονίας. Θα σας βοηθήσει τόσο στον σχεδιασμό λόγω ευκολίας, όσο και για να ταιριάξετε φαινομενικά αταίριαστα κομμάτια (με όμορφη αντίθεση που θα αναδείξει η συμμετρία).

Με μέτρο!
Μέσα στο σπίτι δεν μπορείτε να έχετε όλα τα ογκώδη αντικείμενα από μία μεριά και από απέναντι το… τραπεζάκι του καφέ! Δημιουργεί από τη μία την έννοια του μεγάλου και κενού ανεκμετάλλευτου χώρου και από την άλλη, την αίσθηση του υπερβολικά φορτωμένου χώρου. Βρείτε το μέτρο και ισορροπήστε το σλαόνι σας, ευχαριστώντας τα βλέμματα όλων!