Χρήσιμες Συμβουλές

Βιβλιοθήκη 360° στην Κίνα!

Στην Κίνα δημιούργησαν έναν πρωτότυπο και πολύ έξυπνο τρόπο να προσελκύσουν το κοινό κοντά τις βιβλιοθήκες.Ένα τούνελ γεμάτο βιβλία! Συγκεκριμένα στην Zhen Yuan της Κίνας, η εσωτερική διακόσμηση της βιβλιοθήκης – βιβλιοπωλείου είναι μια πανέμορφη ψευδαίσθηση, με μαύρο πάτωμα το οποίο είναι καθρέπτης. Η οροφή του κτηρίου είναι τοξοειδής και δημιουργείται αυτή η εκπληκτική εικόνα. Ένας ενοποιημένος κυκλικός χώρος που σε κάνει να απορείς ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω!

Στην οροφή υπάρχει και μια μαύρη αστραπή που οφείλεται στην ύπαρξη του κενού μεταξύ των ραφιών. Όπως εξήγησαν, άντλησαν την έμπνευσή τους από την εγγύτητα του βιβλιοπωλείου Yangzhou με την θάλασσα όπου δημιουργούνταν καθρεπτισμοί. Έτσι θέλησαν να τιμήσουν αυτή την συνύπαρξη, μαζί με το γεγονός ότι πολλοί διανοούμενοι και ποιητές προτιμούσαν την περιοχή αυτή, για έμπνευση και συζήτηση.

Οι γέφυρες των πόλεων, οι οποίες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο εμπορίου και πολιτισμού, γεφυρώνουν αυτό που είναι ο άνθρωπος με αυτό που γίνεται όταν διαβάζει βιβλία. Αυτή ήταν και η έμπνευση των δημιουργών για το αναγνωστήριο. Είναι κατασκευασμένο από καμπύλες, ανοιχτόχρωμους πυλώνες και οβάλ σχήματα ώστε το περιβάλλον να παραμένει χαλαρωτικό και να μην αποσπάται η προσοχή όλων όσοι διαβάζουν ένα βιβλίο.

Για το παιδικό αναγνωστήριο προτίμησαν πολλά και όμορφα έντονα χρώματα, σχήματα σαν συννεφάκια, σπιτάκια και αερόστατα ώστε ο χώρος να είναι παιχνιδιάρικος, φωτεινός και να παραμένει έντονη η φαντασία των παιδιών.