Χρήσιμες Συμβουλές

Μετατρέψτε σε διακοσμητικά, τα παλιά περιοδικά

Τα περιοδικά εξακολουθούν να βρίσκονται στις προτιμήσεις πολλών ανθρώπων.

Πλέον, τα περισσότερα είναι αρκετά οικονομικά και είναι ιδανικά για ενημέρωση, ψυχαγωγία… ακόμη και κουτσομπολιό! Όταν όμως τα διαβάσει κάποιος ή περάσει ο καιρός τους, τότε οι στοίβες αρχίζουν να δημιουργούνται στο σαλόνι σας και έρχεται η ώρα για ανακύκλωση.

Αν είστε από τους τύπους ανθρώπων που δυσκολεύονται να πετάξουν κάτι το οποίο έχουν αγοράσει τότε εμείς σας έχουμε τη λύση ώστε να τα αξιοποίησετε αλλιώς και να ικανοποιήσετε διαφορετικές ανάγκες.

Φτιάξτε ένα μικρό έργο τέχνης
Αντί να αγοράσετε κάτι ακριβό, τότε δημιουργήστε το μόνοι σας. Χρησιμοποίησε σελίδες παλιών περιοδικών και ένα χαρτόνι, στο οποίο θα κάνεις το περίγραμμα ενός σχεδίου, όπως για παράδειγμα ενός ζώου. Ρόλαρε τις σελίδες και κόλλησέ την τη μία δίπλα στην άλλη. Μόλις ολοκληρώσεις το γέμισμα θα έχεις μπροστά σου το πιο όμορφο και οικονομικό 3D έργο για τον τοίχο.

Δημιουργήστε φακέλους
Χρησιμοποιήστε τις σελίδες από τα περιοδικά και φτιάξτε πρωτότυπους και πολύχρωμους φακέλους

Γράψτε κάτι στον τοίχο
Οι χειροτεχνίες είναι για όλους! Σκεφτείτε ένα μήνυμα ή κάποιο σχέδιο που θα ήθελες να είχες σαν διακοσμητικό στον τοίχο σου! Σχεδιάσέ το επάνω στις σελίδες του περιοδικού και στη συνέχεια κόψτε τα με προσοχή. Κολλήστε τα στον τοίχο που επιθυμείτε και αμέσως θα αλλάξει η όψη του χώρου σας!

Κρεμάστε τα!
Αν σας αρέσει το wall art και θέλετε να ξεφύγετε από την ιδέα των κάδρων ή των φωτογραφιών, μπορείτε να βάλετε στον τοίχο μικρά καρφιά και να κρεμάσετε μερικά περιοδικά που θα στηρίζονται σε κρεμάστες ρούχων! Εάν έχετε ακόμη μεγαλύτερη φαντασία, κολλήστε επάνω στο εξώφυλλο του περιοδικού μια φωτογραφία σας!

Μετατρέψτε τα σε σκαμπό
Το φύλλο του περιοδικού είναι πολύ σκληρό. Καν’τε τα περιοδικά σας, ρολά και δέστε τα με μια παλιά ζώνη. Σε πολύ λίγο χρόνο έχετε ένα πρωτότυπο και γερό σκαμπό.

Προφυλάξτε τις μπότες σας
Κάντε ρολό ένα από τα παλιά περιοδικά σας και τοποθετήστε το μέσα στη μπότα σας. Το περιοδικό θα κρατήσει τη φόρμα της μπότας και δεν θα έχει σπασίματα από το βάρος.

Οργανώστε τα βραχιόλια σας
Για να μην χάνετε τα βραχιόλα μέσα στα συρτάρια, μπορείτε να τυλίξετε ένα περιοδικό και να περάσετε όλα τα βραχιόλια σας γύρω από αυτό.