Χρήσιμες Συμβουλές

Πλυντήριο πιάτων: Κι όμως δεν είναι μόνο για τα πιάτα!

Ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα είναι το πλυντήριο πιάτων! Λύνει τα χέρια σε όσους έχουν τη δυνατότητα να το έχουν στην κουζίνα τους. Εκτός όμως από τα μαγειρικά σκεύη, μπορεί να πλύνει, να καθαρίσει και να απολυμάνει ένα σωρό άλλα πράγματα!

Πλαστικά παιχνίδια
Αν έχετε μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν πλαστικά παιχνίδια, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλυντήριο πιάτων! Θα καθαρίσουν πολύ καλά, ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες και θα πλυθούν σε θερμοκρασία που σίγουρα δεν θα μπορούσατε να πλύνετε στο χέρι! Εάν τα παιχνίδια είναι μικρά, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα δίχτυ ώστε να μην διασκορπιστούν!

Σφουγγάρια
Τα σφουγγάρια της κουζίνας, όσο περνάει ο καιρός έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλα τα λίπη που καθαρίζετε. Όσο και να πλένετε το σφουγγάρι σας μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων, τα μικρόβια παραμένουν. Για να παραμένουν απόλυτα καθαρά τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων και θα τα δείτε σαν καινούργια! Για όσους δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, γεμίστε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξτε μέσα λίγο ξύδι και αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει. Ξεπλύνετέ το καλά και είναι σαν καινούργιο!

Εξαρτήματα φωτιστικών
Εάν το φωτιστικό σας έχει πλαστικά μέρη, τότε αποσυναρμολογώντας τα, μπορείτε να πλύνετε όλα όσα δεν σχετίζονται με το ρεύμα στο πλυντήριο πιάτων! Προσέξτε να έχουν στεγνώσει καλά για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά!

Ξεσκονόπανα
Τα ξεσκονόπανα μπορούν να πλυθούν και στο πλυντήριο πιάτων εκτός από το πλυντήριο ρούχων! Προσέξτε μόνο να τα βάλετε σε τέτοια θέση ώστε να μην πιαστούν στον έλικα του πλυντηρίου.

Μπολ και αξεσουάρ κατοικιδίων
Όπως και με τα πλαστικά παιχνίδια έτσι και με τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί το κατοικίδιό σας, μπορείτε να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων χωρίς κανένα πρόβλημα. Η συχνή χρήση των μπολ φαγητού των κατοικιδίων είναι απαραίτητη καθώς έχει αποδειχθεί πως έχει περισσότερα βακτήρια ακόμη και απο το καπάκι της τουαλέτας!

Εξαρτήματα ηλεκτρικής σκούπας
Η σκούπα δεν καθαρίζει απλώς, αλλά πρέπει και να καθαρίζεται! Εάν δείτε προσεκτικά όλα της τα εξαρτήματα σίγουρα έχει κολλημένη σκόνη στους εσωτερικούς σωλήνες ή σημεία που δεν φαίνονται. Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το εσωτερικό της σκούπας να παραμένει καθαρό.

Καπέλα
Εάν τοποθετήσετε ένα υφασμάτινο καπέλο σας στο πλυντήριο ρούχων, θα «πατικωθεί» με τα υπόλοιπα ρούχα, και σαν αποτέλεσμα θα έχει να στραβώσει το γύσο ή να χάσει το σχήμα του. Εάν λοιπόν έχετε πλυντήριο πιάτων, είναι το ιδανικό πλύσιμο. Πάντα όμως να τσεκάρετε τις ετικέτες του, ώστε να είστε σίγουροι ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ώστε να μην καταστραφεί!

Φίλτρα απορροφητήρα
Ο τρόπος για να καθαρίσετε τα φίλτρα του απορροφητήρα είναι δύσκολη και απαιτεί πολύ χρόνο. Ρίξτε μέσα στο πλυντήριο πιάτων σας, λίγο ξύδι και μια ταμπλέτα. Βαλ’ τε το πλυντήριο στη ρύθμιση για δύσκολους λεκέδες και αφήστε το να πλύνει μόνο τα φίλτρα. Θα τα δείτε να λάμπουν σαν να τα αγοράσατε χθες! Μετά το πλύσιμο, βαλ’ τε το πλυντήριο να κάνει άδειο μια πλύση, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να έχουν συσσωρευτεί λίπη στους σωλήνες.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων άφοβα! Κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορείτε να πλύνετε ακόμη και τις γαλότσες σας! Θυμηθείτε πως όταν βάζετε αντικείμενα για πλύσιμο που έχουν σχέση με την προσωπική φροντίδα και υγιεινή να κάνετε πάντοτε μια άδεια πλύση στο πλυντήριο ώστε να είστε σίγουροι πως η επόμενη χρήση για πιάτα και ποτήρια θα είναι απολύτως καθαρή! Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων για αντικείμενα που βγαίνουν εκτός σπιτιού.