Γραφείο Χρήσιμες Συμβουλές

Ο σωστός τρόπος να διακοσμήσεις τη βιβλιοθήκη σου

Οι βιβλιοθήκες στο σπίτι μας, δεν είναι μόνο για τα αγαπημένα μας βιβλία. Αποτελούν συχνά, κομμάτι του προσωπικού μας χώρου που δίνει στοιχεία για τον χαρακτήρα μας. Εάν σκέφτεστε να συμμαζέψετε τη βιβλιοθήκη σας ή να εντάξετε στο χώρο σας μία νέα, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τους 4 βασικούς κανόνες.

Κανόνας 1ος:
DO: Τοποθετήστε βιβλία διαφόρων μεγεθών και σχημάτων μαζί. Κάποια μακρόστενα, κάποια τετράγωνα και κάποια πιο μικρά. Μπορείτε να τα βάλετε και σε κάθετη και σε οριζόντια θέση.
DON’T: Μην βάζετε τα βιβλία κατά ύψος.

Κανόνας 2ος:
DO: Πάνω σε κάθε οριζόντια στοίβα με βιβλία, τοποθετήστε ένα όμορφο λαμπερό και χρωματιστό αντικείμενο.
DON’T: Μην βάζετε πολλές οριζόντιες στοίβες με βιβλία τη μία δίπλα στην άλλη καθώς θα είναι και δύσκολη η πρόσβαση στα βιβλία και το αποτέλεσμα καθόλου όμορφο εικαστικά.

Κανόνας 3ος:
DO: Ομαδοποιήστε παρόμοια πράγματα. Φτιάξτε μια γωνία με βιβλία που αφορούν πχ: τα κατοικίδια και δίπλα τοποθετήστε ένα κεραμικό σκυλάκι μεσαίου μεγέθους. Έτσι η βιβλιοθήκη σας θα δείχνει «θεματικά συμαζεμμένη».
DON’T: Μην συγκεντρώσετε πολλά πράγματα σε μια γωνία της βιβλιοθήκης και δείχνει αρκετά φορτωμένη.

Κανόνας 4ος:
DO: Τοποθετήστε κορνίζες ή αντικείμενα τέχνης. Στη μία πλευρά της βιβλιοθήκης βάλτε σε όρθια θέση 5 βιβλία, άλλα 3 σε οριζόντια στοίβα και αριστερά στο ίδιο ράφι τοποθετήστε μία μικρή κορνίζα. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!